10. 8. 2011

Moška kadetska reprezentanca s tekmo proti Srbiji začenja nastop na SP v Argentini

Slovenski kadeti bodo od 10. do 20. avgusta nastopili na SP v Argentini, kjer bodo v skupini A njihovi nasprotniki Hrvaška, Srbija, Švedska in Bahrajn. Prvo tekmo bodo odigrali v sredo, 10. avgusta 2011, ob 24. uri proti Srbiji.

 

Svetovno prvenstvo, na katerem je 20 reprezentanc razdeljenih v štiri predtekmovalne skupine, gosti argentinsko obmorsko letovišče Mar del Plata. Moštvo selektorja Tomaža Juršiča na majskem žrebanju ni imelo sreče, kajti skupina A, v kateri je pristala Slovenija, je edina, v kateri so med petimi reprezentancami kar štiri iz Evrope (poleg nje še Hrvaška, Srbija in Švedska).

 

Med dvajsetimi reprezentancami jih polovica (deset) prihaja iz Evrope. V predtekmovalnem delu SP za igralce, rojene leta 1992 in mlajše, bo vsaka reprezentanca v skupini odigrala po štiri tekme. V četrtfinale bosta napredovali po dve najboljši, ostale tri pa bodo igrale v skupinah za razvrstitev.

 

 

SKUPINE NA SP - ARGENTINA 2011:

 

 

Skupina A: Hrvaška, Srbija, Švedska, Slovenija, Bahrajn

 

Skupina B: Egipt, Francija, Katar, Brazilija, Nova Zelandija

 

Skupina C: Danska, Nemčija, Tunizija, Južna Koreja, Rusija

 

Skupina D: Španija, Švica, Argentina, Gabon, Čile.

 

 

Slovenski kadeti, ki so na lanskem evropskem prvenstvu osvojili osmo mesto, bodo tekmovanje v Argentini začeli s tekmo proti Srbiji (sreda, 10. avgust 2011, ob 24. uri po slovenskem času). Že v drugem krogu (naslednji dan) jih čaka obračun še z eno reprezentanco s področja nekdanje Jugoslavije - s Hrvaško, ki je branilec naslova svetovnega prvaka v tej starostni kategoriji.

 

Po dnevu premora se bodo Slovenci v soboto, 13. avgusta 2011, pomerili z Bahrajnom, zadnjo tekmo v skupini A pa bodo odigrali v ponedeljek, 15. avgusta 2011, proti Švedski. Poleg slovenskih reprezentantov (16 igralcev) in članov strokovnega vodstva (5) bosta našo državo na SP v Argentini zastopala še sodnika Bojan Lah in David Sok.

 

 

 

RAZPORED TEKEM SLOVENIJE - SKUPINA A (ure so po slovenskem času):

 

 

1. krog (sreda, 10. avgust 2011, ob 24.00): Slovenija - Srbija

 

2. krog: (četrtek, 11. avgust 2011, ob 23.30): Slovenija - Hrvaška

 

3. krog (sobota, 13. avgust 2011, ob 22.00): Slovenija - Bahrajn

 

4. krog (ponedeljek, 15. avgust 2011, ob 21.00): Slovenija - Švedska.

 

 

 

Moška kadetska reprezentanca na pripravljalni tekmi v Argentini premagala gostitelje SPSlovenski kadeti bodo nastopili na bližnjem svetovnem prvenstvu v ArgentiniKadeti v okviru priprav na SP premagali reprezentanco Kuvajta