10. 9. 2011

Rokometašice Krke na povratni tekmi pokala pokalnih zmagovalk gostijo belgijsko Initio

Na povratni tekmi prvega kroga evropskega pokala pokalnih zmagovalk Krka danes (sobota, 10. september 2011) ob 19. uri v športni dvorani Marof gosti belgijsko ekipo Initia Hasselt. Novomeščanke so visoko zmagale že na prvi tekmi v Belgiji (32:24).

 

Slovenske pokalne podprvakinje so prejšnjo soboto v Hasseltu v Belgiji slavile kar z osmimi zadetki razlike in si z nogo in pol že zagotovile napredovanje v drugi krog evropskega pokala pokalnih zmagovalk. Na prvi tekmi v gosteh so Novomeščanke vodile od prve do zadnje minute, tako da gostiteljice niso imele niti minimalnih možnosti za zmago.

 

Kljub temu v taboru rokometašic Krke pred povratno tekmo v športni dvorani Marof v Novem mestu (vstop je prost) vlada previdnost. Toda po drugi strani igralke in strokovno vodstvo ne skrivajo velikega optimizma, ki je posledica dobre igre in visoke zmage v Hasseltu.

 

"Ne smemo si privoščiti nobenega podcenjevanja gostij iz Belgije. Ohraniti moramo pravi pristop in si že na začetku tekme spet zagotoviti prednost. Želimo si, da bi bila dvorana Marof polna, kajti igralke si to zaslužijo. Prepričan sem, da bomo skupaj z gledalci proslavili napredovanje v drugi krog evropskega pokala pokalnih zmagovalk," pravi Krkin trener Salvador Kranjčič.

 

Skupni zmagovalec belgijsko-slovenskega obračuna se bo v drugem krogu evropskega pokala pokalnih zmagovalk pomeril s špansko ekipo Mar Sagunto, nekdanjim klubskim prvakom Evrope (takrat pod imenom Mar Valencia). Prva tekma bo 1. ali 2. oktobra 2011, povratna pa 8. ali 9. oktobra 2011.

 

 

 

Krka na prvi tekmi evropskega pokala pokalnih zmagovalk visoko zmagala v BelgijiRokometašice Krka v prvem krogu pokala pokalnih zmagovalk čaka gostovanje v BelgijiNovomeščanke bodo letošnjo evropsko sezono začele proti belgijski ekipi Initia Hasselt