24. 11. 2012

Igralci Maribora Branika na gostovanju pri Siscii izgubil z zadetkom razlike (29:30)

Na prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF so igralci Maribora Branika gostovali na Hrvaškem. Mariborčani so proti ekipi Siscia v Sisku izgubili z zadetkom razlike - bilo je 30:29 (12:11) za hrvaški klub.

 

 

SISCIA - MARIBOR BRANIK 30:29 (12:11)


 

Sisak - Dvorana Brezovica, gledalcev: 1500, sodnika: Brkić in Jusufhodžić (oba Avstrija).

 

Siscia: Tomić, Jurjević, Zarković, Balić, Baltić 4, Raić 3, Crnić 2, Bumbak, Nuić 8, Kević 6, Čutura 2, Nikić, Kobetić 5, Palaić, Bilušić.

 

Maribor Branik: Krajnc, Štefanič, Mirković 2, Tarabochia, Svalina 1, Oštir 1, Špelić 6, Špende, Razgor 5, Pučnik, Čudič, Pešić, Zarabec 8, Šoštarič 4, Sok, Šimič, Mlakar 2.

 

Sedemmetrovke: Siscia 5 (3), Maribor Branik 3 (2).

 

Izključitve: Siscia 8 minut, Maribor Branik 10 minut.

 

 

 

Mariborski rokometaši so na lepi poti, da se uvrstijo v skupinski del v tej sezoni prenovljenega evropskega pokala EHF. Na prvi tekmi tretjega kroga so v Sisku resda izgubili z najmanjšo možno razliko, glede na njihovo predstavo pa imajo vse možnosti za nadaljnji preboj.

 

 

Obračun med hrvaškim in slovenskim predstavnikom je bil vseskozi izenačen, odločale so malenkosti, na koncu pa se je zmage vendarle veselila domača zasedba. A boljše volje so dvorano Brezovica v Sisku zapustili izbranci mariborskega trenerja Marka Šibile, ki se v domovino vračajo z aktivnim in spodbudnim izidom, ob tem pa so dobili še vse dodatne informacije o rokometaših iz Siska.

 

 

V slovenski ekipi sta bila najbolj učinkovita Miha Zarabec in Hrvat Nikola Špelić. Prvi je dosegel osem, drugi pa šest zadetkov. V hrvaški ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Tomislav Nuić z osmimi goli.

 

 

Povratna tekma se bo v nedeljo, 2. decembra, v mariborski dvorani Tabor pričela ob 18. uri.