26. 5. 2013

Slovenske rokometašice v kvalifikacijah za EP 2014 v skupini s Švedsko, Srbijo in Švico

V Veszpremu na Madžarskem so izžrebali skupine v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu leta 2014 za rokometašice, ki ga bosta skupaj gostili Madžarska in Hrvaška. Slovenska ženska članska reprezentanca bo igrala v skupini 5 skupaj s Švedsko, Srbijo in Švico.

 

 

"Skupina je zahtevna in če bi lahko izbirala, bi gotovo izbrala drugače. Toda ne bomo metali puško v koruzo. Verjamem, da bomo do jeseni še napredovali in veselim se začetka kvalifikacij. Presenečenje z naše strani ni nemogoče," je po žrebanju kvalifikacijskih skupin za EP 2014 povedala Marta Bon, selektorka slovenske ženske članske reprezentance.

 

 

V kvalifikacijah za nastop na tekmovanju, ki bo od 7. do 21. decembra 2014 na Madžarskem in Hrvaškem, bo igralo 26 reprezentanc. Na evropsko prvenstvo se bosta iz vsake od sedmih kvalifikacijskih skupin uvrstili po dve najboljši reprezentanci, gostiteljici tekmovanja pa imata zagotovljen neposreden nastop.

 

 

Slovenske rokometašice bodo kvalifikacijski ciklus za nastop na EP 2014 začele jeseni letos z gostovanjem na Švedske in domačo tekmo proti Srbiji. Sicer pa ženska reprezentanca v ponedeljek začenja s pripravami za nastop na letošnjih sredozemskih igrah, ki bodo dobrodošla preizkušnja za uigravanje in nabiranje izkušenj pred začetkom kvalifikacij za EP 2014.

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2014 ZA ŽENSKE - SKUPINE:

 

 

Skupina 1: Danska, Ukrajina, Avstrija, Litva

 

 

Skupina 2: Francija, Islandija, Slovaška, Finska

 

 

Skupina 3: Črna gora, Češka, Poljska, Portugalska

 

 

Skupina 4: Španija, Nizozemska, Turčija, Italija

 

 

Skupina 5: Švedska, Srbija, Slovenija, Švica

 

 

Skupina 6: Norveška, Romunija, Belorusija

 

 

Skupina 7: Rusija, Nemčija, Makedonija

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2014 - ŽENSKE