12. 6. 2013

Slovenski mladinci na pripravljalni tekmi na Rogli zlahka premagali reprezentanco Alžirije

Moška mladinska reprezentanca Slovenije (U-21) se je na pripravljalni tekmi na Rogli za svetovno prvenstvo pomerila z izbrano vrsto Alžirije. Izbranci selektorja Slavka Iveziča so zmagali z osmimi zadetki razlike, končni izid pa je bil 26:18 (15:6) za Slovence.

 

 

SLOVENIJA - ALŽIRIJA 26:18 (15:6)

 

 

Rogla - Športna dvorana, sodnika: Pajič in Kos (oba Slovenija).

 

Slovenija: Žitnik (9 obramb), Baznik (10 obramb), Bradeško 1, Cehte 3, Fidel 3, Gorela 2, Gorenjak 2, Hrastnik 3, Kodrin 3, Lavrič, Sendelbah, Šoštarič 2, Špende 4 (2), Žabič  3, trener: Slavko Ivezič.

 

Alžirija: Mansouri (2 obrambi), Belayachi (5 obramb), Kimovche 2, Bechir 1, Benchekh 2, Fedila 1, Amrouche 1, Hammouche 2, Hanitet 3, Khantarche 3 (1), Aamiri, Aissani, Abbad, Louchene 2, Ghodbane, trener: Tchekradi Ref.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 2 (2), Alžirija 3 (1).

 

Izključitve: Slovenija 8 minut, Alžirija 8 minut.

 

 

 

Priprave na Rogli, kjer slovenski mladinci asistirajo tudi kot demonstratorji na trenerskem licenčnem in Master coach seminarju, so oplemenitili še s tekmo z izbrano vrsto Alžirije, ki bo prav tako nastopila na julijskem svetovnem prvenstvu v Bosni in Hercegovini. Slovenci so nasprotnike strli že v prvem polčasu, ko so povedli  s 5:1, in sredi prvega dela z 10:3, nato pa so vodstvo le še stopnjevali.

 

 

Skupaj z obema vratarjema so se naši izkazali predvsem v obrambi, saj so Alžircem blokirali v vsakem polčasu po deset strelov, uspešno pa so prekinili še za tretjino več nasprotnikovih napadov. V drugem polčasu so malce popustili, a vseeno brez težav, kljub nekaj slabši realizaciji, obdržali vodstvo.

 

 

Tokrat je selektor Slavko Ivezič preizkusil obrambo 6-0 , v četrtek, ko bo na sporedu povratno srečanje, pa bodo naši  igrali različico 5-1. Takrat se bo ekipi pridružil še Blaž Blagotinšek, v vratih bosta Zaponšek in Grubar, po sredozemskih igrah pa se bo ekipi pridružil še Borut Mačkovšek.

 

 

 

Tekst in foto: Rado Pantelič