12. 6. 2013

Boris Denič: Igrali smo nekoliko v krču; David Špiler: V naši igri so bila velika nihanja

Po visoki zmagi v Bukarešti proti Romuniji (31:22) so bili v slovenskem taboru zadovoljni z novim parom točk. Kljub temu sta selektor Boris Denič in najboljši igralec tekme David Špiler opozorila na nekatere slabosti v slovenski igri.

 

 

Boris Denič, selektor Slovenije: "Igrali smo v krču, čeravno smo bili v vseh prvinah igre boljši od Romunov. Na tej tekmi nismo blesteli v nobenem rokometnem elementu, a na takšnih tekmah ni pomemben umetniški vtis, sploh pa ne ob koncu sezone, ko se je videlo, da igralci z glavami niso pri stvari in so že močno utrujeni. A dobro je, da smo v Bukarešti uspešno opravili generalko pred veliko pomembnejšo tekmo z Belorusijo, kjer pa se bomo morali predstaviti v veliko lepši luči."

 

 

David Špiler, reprezentant Slovenije: "Vemo, da se sezona hitro bliža koncu, a ostati moramo zbrani še naslednje štiri dni. Današnjo tekmo smo opravili z odliko, čeravno so bila v naši igri številna nihanja. Na koncu je najbolj pomembno, da smo vselej neugodne Romune premagali z devetimi goli prednosti, na nedeljski tekmi proti Belorusom pa si ne smemo privoščiti tako velikih oscilacij, saj gre za kakovostne in izkušene rokometaše."

 

 

Dragan Gajić, reprezentant Slovenije: "Romuni so se nam približali na tri gole zaostanka, ko smo želeli zapustiti lep umetniški vtis. Ko smo odigrali tako, kot smo se dogovorili, pa smo naredili razliko v zadetkih. Ob koncu sezone ni pomemben vtis, temveč osvojeni točki, tako da z optimizmom pričakujemo nedeljsko odločilno in zadnjo tekmo v tej sezoni."

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2014 NA DANSKEM - MOŠKIČlanska reprezentanca Slovenije v kvalifikacijah za EP 2014 visoko zmagala v Romuniji