27. 9. 2013

Rokometaše Celja Pivovarne Laško v Zlatorogu čaka evropski obračun s St. Peterburgom

Po porazu v prvem krogu skupine A v Zagrebu se bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško v evropski ligi prvakov prvič v tej sezoni predstavili tudi domačim gledalcem. V soboto, 28. septembra, ob 20.30 bodo v dvorani Zlatorog gostili ruski klub St. Peterburg.


St. Peterburg je edini predstavnik Rusije v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju v sezoni 2013/14. V prvem krogu so bili Rusi neuspešni na domačem igrišču, saj so proti madžarskemu Veszpremu izgubili kar s 13 zadetki razlike (15:28).


Za Celje Pivovarno Laško pride v poštev na tej tekmi le zmaga, saj gre za neposrednega konkurenta za napredovanje v drugi del tekmovanja. Poleg Rusov bosta to še Zagreb in Zaporožje, saj je težko verjeti, da vodilnih mest v skupini A ne bi zasedla Rhein Neckar Lowen in Veszprem. Celjani so favoriti v tem srečanju, zavedajo pa se, da bodo to morali dokazati na igrišču.


Celjski trener Vladan Matić opozarja: "Tekma bo za nas zelo pomembna in odigrati jo bomo morali podobno kot prvih štirideset minut v Ribnici. Z zadnjim delom te tekme namreč nisem zadovoljen in nekateri igralci se bodo morali zamisliti, kako naprej. Nekateri sploh niso v formi in če ne bo drugače, bomo prisiljeni tudi v bolj drastične poteze. A sedaj ne bi želel o tem, saj sem igralcem že povedal, kakšno je stanje in kaj od njih pričakujem."


O sobotnem nasprotniku imajo v celjskem taboru zelo malo informacij. "Morda je celo bolje tako. Imamo le posnetek tekme z Veszpremom, kjer pa je končni rezultat precej nerealen, ne glede na to, da je madžarska ekipa trenutno v izjemni formi in eden glavnih favoritov lige prvakov. Predvsem obramba St. Peterburga je bila na zelo visokem nivoju in odlični zunanji igralci Veszprema so imeli velike težave. V napadu niso bili na tako visokem ravni, kar pa je bila posledica odličnega vratarja Veszprema Alilovića, ki je obranil vse, kar je bilo možno," poudarja trener Matić.


Trener celjskega kluba o nasprotniku v drugem krogu pravi: "So povsem atipična ruska ekipa, kjer vsakdo pričakuje visoke in okorne igralce. So izjemno gibljivi in hitri, nevarni so s prav vsakega mesta. Dve točki nista samoumevni in morali se bomo pošteno potruditi za zmago ter vanjo vložiti vse napore. Če jih bomo podcenjevali, potem nam bo zelo težko."

 

 

Matić vidi pomembno prednost predvsem v domačem igrišču in popolni angažiranosti vseh igralcev: "Naša prednost na tej tekmi mora biti domače igrišče, zato bo podpora s tribun zelo pomembna. St. Peterburg ne glede na njihovo zgodovino ni ekipa, kjer bi že pred samo tekmo vpisali točki in potrebno se bo močno potruditi, da bi dosegli tisto, kar si želimo, to pa sta dve točki. Sem optimist, čeprav pričakujem zelo težko, trdo tekmo, kjer mora biti ključna naša dobra obramba kot temelj hitrih proti in polproti napadov."

 

 

Celjski igralec Nemanja Zelenović je v uvodnih krogih tekmovanj prikazal dobro pripravljenost, v Ribnici pa je po dveh močnih udarcih v stegno in zlomljenem nosu, ki jih je utrpel na tekmah z Velenjem in Zagrebom: "Proti Ribnici mi je trener namenil nekaj počitka, saj še vedno čutim posledice močnih udarcev. Verjamem, da bo do sobote vse v najlepšem redu in na tekmo bom popolnoma pripravljen. Ta bo gotovo zelo težka. O nasprotniku je večino povedal že trener, na nas igralcih pa je, da se borimo in damo vse od sebe."

 

 

Odlični srbski levoroki igralec ima tudi recept za uspeh proti ruskim podprvakom. "Izkoristiti moramo igro, ki smo jo kazali v pripravljalnem obdobju, v uvodnih tekmah pa jo nekako pogrešali. To je naš hiter prehod v napad in zabijanje lahkih zadetkov, ki si jih omogočimo z dobro obrambo. Te lahke zadetke smo na zadnjih tekmah prelahko zapravljali. A v Ribnici smo že že nakazali, da je bilo to kratkotrajno, tako da lahko v soboto pričakujemo podobno igro," napoveduje Zelenović.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14