30. 9. 2013

Kadetinje se bodo udeležile sredozemskega prvenstva, ki bo od 2. do 6. oktobra v Črni gori

Sredozemsko prvenstvo za kadetinje se letos igra v Budvi, udeležile pa se ga bodo tudi slovenske igralke, ki bodo tako dobile nove dragocene izkušnje. Ob Sloveniji in gostiteljici Črni gori so udeleženke sredozemskega prvenstva še reprezentance Srbije, Italije, Tunizije in Turčije.

 

 

Trener Milan Ramšak je skupaj s svojim strokovnim štabom dekleta zbral v ponedeljek v Brežicah, kjer so opravile en trening in se potem odpravile na dolgo pot v Črno goro. Tam jih čaka kar nekaj tekem na mednarodni ravni.

 

 

S tokratno reprezentančno akcijo kadetinje nadaljujejo z nabiranjem prepotrebnih mednarodnih izkušenj.  Po nekoliko nesrečnem izpadu v kvalifikacijah za letošnjo EP avgusta na Poljskem pomeni sodelovanje na sredozemskih igrah za to generacijo deklet prvo večje mednarodno tekmovanje.

 

 

Na letošnjih sredozemskih igrah sodelujejo poleg domačink (Črnogorke so osvojile 5. mesto na letošnjem evropskem prvenstvu) še reprezentance Tunizije, Turčije, Srbije, Italije in Slovenije. "Cilj na tem turnirju je prikazati čim boljšo igro v vseh fazah ter preizkušanje igralk, kako se odzivajo na različne obrambne postavitve nasprotnic," je pred odhodom povedal trener Milan Ramšak.

 

 

Na seznamu so: Pia Golob (Celje Celjske mesnine), Maja Vojnovič (Krka), Kaja Šiškovič (Jadran Bluemarine), Petra Čede (Zelene doline Žalec), Barbara Borovčak (Mercator Tenzor Ptuj), Urša Zelnik (Naklo Peko Tržič), Sindi Zorec (Mercator Tenzor Ptuj), Ana Abina (Krim Mercator), Kaja Voglar (Zelene doline Žalec), Lana Beribak (Brežice), Tjaša Stanko (Branik), Tjaša Rudman (Krka), Suzana Poplašen (Jadran Bluemarine), Jasmina Pišek (Celje Celjske mesnine), Petra Kramar (Krka) in Asja Frangež (Rače).