22. 3. 2014

Krško - Slovan 33:29 (16:14)

V drugem krogu končnice za obstanek v 1. NLB Leasing ligi za moške je Krško doseglo prvo zmago. Po porazu z Jeruzalemom Ormožem (26:29) v prvem krogu so Krčani osvojili prvi par točk, potem ko so bili boljši od ljubljanskega Slovana s 33:29 (16:14).

KRŠKO - SLOVAN 33:29 (16:14)

Krško - Športna dvorana, gledalcev: 150, sodnika: Lah in Sok (oba Ormož).

Krško: Polutnik, Žitnik, Miklavčič 5, Dimc, Jazbec 4, Dular, Cerjak 1, Sobotič 3, Kučič, Sikošek-Pelko, Polutnik, Čanžar 4, Kastelic, Majerle 4, Koprivc 5, Zoran 5, Omerzel 2.

Slovan: Župič, Kastelic, Sanković 5, Bogdanić-Jenko 1, Erak, Ži. Matajič 7, Cvetko, Kete, Pogačnik 5, Skušek 7 (2), Ža. Matajič 1 (1), Kete 3, Kovačič, Krivic, Kastelic.

Sedemmetrovke: Krško 3 (2), Slovan 6 (3).

Izključitve: Krško 8 minut, Slovan 10 minut.

Krčani so v uvodnem krogu končnice na domačem igrišču izgubili z Ormožani, tokrat pa so (znova so igrali v domači dvorani) ukanili Ljubljančane. Slovan tako po drugem krogu ostaja s polovičnim izkupičkom, potem ko je v prvem doma premagal Sviš iz Ivančne Gorice z 28:26.

Rokometaši krškega so bili bolj ali manj vseskozi v vodstvu. V začetku drugega polčasa so gostje iz Ljubljane izenačili na 22:22, v zadnji tretjini tekme pa je bilo več preudarnosti na strani varovancev domačega trenerja Aleksandra Markla. Po njihovem vodstvu s 30:26 je bilo jasno, da bosta točki ostali v Posavju.

V domači ekipi so Tomaž Miklavčič, Luka Koprivc in Aljaž Zoran dosegli po pet golov, v ljubljanski pa sta bila najbolj učinkovita Žiga Matajič in Janez Skušek s po sedmimi zadetki.

Ljubljanska ekipa bo v petek, 28. marca, gostila ormoški Jeruzalem, zasedba iz Krškega pa bo dan kasneje gostovala v Novem mestu.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14