2. 6. 2014

Slovenski rokometaši na generalki za Madžare premagali Avstrijce s petimi goli razlike

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v dvorani Lukna v Mariboru premagala Avstrijo s 34:29 (14:14). Obe reprezentanci se pripravljata za dodatne kvalifikacije za igranje na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2015.


SLOVENIJA - AVSTRIJA 34:29 (14:14)


Maribor - Dvorana Lukna, gledalcev: 900, sodnika: Naghtigal in Backović (oba Slovenija).


Slovenija: Škof, Prošt, Ferlin, Bombač 1, Miklavčič, Pucelj, Kavtičnik 5, Bezjak 1, Natek 2, Dolenec 2, Skube 6, Medved 1, Bundalo 1, L. Žvižej, Gaber, Nosan 1, Gajić 14 (8).


Avstrija: Bauer, Marinović, Hermann 5, Ziura 2, Schmid 2, Božović 2, Woss 4, Mayer 3, Szilagyi 2, Posch, Wagesreiter 1, Kolar, T. Weber, R. Weber 7 (4), Edelmüller, Santos 1.


Sedemmetrovke: Slovenija 8 (8), Avstrija 5 (4).


Izključitve: Slovenija 10 minut, Avstrija 10 minut.



Slovenski rokometaši so v generalki za izjemno pomembna dvoboja z Madžari za uvrstitev na svetovno prvenstvo v začetku prihodnjega leta v Katarju - prvi sosedski obračun bo 8. junija v Veszpremu, povratni pa 15. junija v Velenju - v mariborski Lukni ugnali igralce iz Avstrije s petimi goli razlike (34:29).


Selektor Boris Denič je dvoboj s severnimi sosedi odprl z "udarno sedmerko": na vratih je bil Gorazd Škof, na krilnih položajih Luka Žvižej in Dragan Gajić, na zunanjih Sebastian Skube, Marko Bezjak in Jure Dolenec, na mestu krožnega napadalca Matej Gaber, v obrambnih nalogah pa je Peter Pucelj menjal Skubeta.


Ta je svoje delo opravila dobro, pred prvimi slovenskimi menjavami v 13. minuti, ko je Dean Bombač na mestu organizatorja zamenjal Bezjaka, si je priigrala lepo prednost štirih golov (8:4). Na igrišču ni bilo zaznati niti najmanjše preračunljivosti v napadu in obrambi.


Verižne menjave v slovenski vrsti sprva niso porušile njenega ritma, v 17. minuti je povedla z 10:5, nato pa še z 11:6. Nato so Deničevi igralci s klopi vidno popustili - v prvi polovici tekme na igrišče nista stopila le Primož Prošt in David Miklavčič, medtem ko Davida Špilerja, ki je šele v nedeljo prišel iz Belorusije, ni bilo v kadru - in tekmecem dovolili, da so jih v 26. minuti ujeli (12:12), dve minuti kasneje pa jim celo ušli za prvo vodstvo na tekmi (14:13).


V drugi polovici tekme je Denič še dodatno premešal kader in nekaterim igralcem namenil nekaj več počitka pred veliko pomembnejšima dvobojema z Madžari. Zavoljo pogostih menjav tudi ritem igre ni bil na ustrezni ravni. V 39. minuti so si njegovi varovanci prvič v drugem polčasu priigrali dva gola prednosti (21:19), a so jim severni sosedi vseskozi dihali za ovratnik.


V zadnjih petnajstih minutah je selektor Denič z vrnitvijo uvodne postave zadeve postavil na pravo mesto. V 54. minuti je Dragan Gajić, s 14 goli najboljši strelec tekme v Mariboru, zadel za 31:26 in zmagovalec je bil dokončno odločen. Tri minute pred koncem je Niko Medved dosegel prvi svoj zadetek v reprezentančnem dresu, Sebastian Skube pa je v zadnji minuti poskrbel za najvišjo prednost v korist Slovenije - 34:28. 


V slovenski vrsti je bil najbolj učinkovit Dragan Gajić s 14 goli, Sebastian Skube jih je dosegel šest, Vid Kavtičnik pa pet.