8. 6. 2014

Izjave po tekmi Madžarska - Slovenija (25:22)

Izjave po prvi kvalifikacijski rokometni tekmi Madžarska - Slovenija za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2015 (25:22).


Boris Denić, selektor Slovenije: "Tekma ni bila lepa. Mi smo bili celotno tekmo v krču, predvsem v napadalnih akcijah, kjer nikakor nismo mogli razviti naše hitre igre. Ob tem smo naredili tudi veliko tehničnih napak, v svojih vrstah pa imeli majhno število razpoloženih igralcev. Na povratni tekmi imamo številne rezerve, dejstvo pa je, da bomo morali na njej precej spremeniti našo strategijo v napadu."


Marko Bezjak, reprezentant Slovenije: "Skozi celotno tekmo smo bili v zaostanku, na koncu pa vendarle iztržili izid upanja za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju. Madžarska prednost ni prevelika, verjamem, da bomo pred našimi privrženci v Velenju nadoknadili zaostanek."


Gorazd Škof, vratar Slovenije: "Začeli smo v krču, nato pa se vendarle vrnili. V naši igri so še številne rezerve, a moramo vedeti, da tudi Madžari lahko zmagajo v Velenju, saj imajo kakovost in širino. V Veszpremu smo iztržili ugoden izid, zavoljo tega imamo pred seboj miren teden za pripravo na povratno tekmo v Velenju, kjer se bomo s pomočjo naših evforičnih navijačev skušali prebiti v Katar."