9. 6. 2014

Znanih vseh 12 finalistov prvega državnega prvenstva v rokometu na mivki

Po drugem kvalifikacijskem turnirju državnega prvenstva v rokometu na mivki, ki ga je v soboto organiziral ŠD Mozirje, je znanih vseh 12 udeležencev finala. V Čatežu ob Savi se bodo 21. in 22. junija za naslov državnih prvakov v moški konkurenci borili RD Koper 2013, Team Ljubljana, Stare kante, 7 majhnih jagrov, Mešani in RK Pomurje. Med ženskimi ekipami so finalistke RK Mivka, RK Piran, Wajduski pokemoni, Veplas, RK Nazarje in ŽRK Maribor.

Drugi turnir državnega prvenstva je znova pokazal, da ima plažna različica različica rokometa precej ljubiteljev tudi v Slovenije. Moške in ženske ekipe so namreč iz tekme v tekmo kazale boljše predstave, vse več pa je bilo cepelinov in strelov iz obrata, ki prinašajo dve točki in so za gledalce zaradi atraktivnosti tudi najbolj zanimivi.

Po celodnevnih bojih je sicerv v moškem finalu, ki se je odvijalo pod žarometi, ekipa 7 majhnih jagrov po »shootoutih« z 2:1 ugnala moštvo Mešani. Dodatni met so bili odločilni tudi v tekmi za tretje mesto, kjer je bilo RK Pomurje za odtenek boljše od Team Ljubljana.

Ženski finale je prinesel dvoboj med RK Mivka in Veplasom, ki so ga z 2:0 dobile prve. RK Nazarje pa je dobil  dvoboj za tretje mesto, kjer so krajšo potegnili Wajduski pokemoni.

Kvalificirane ekipe imajo sedaj slaba dva tedna časa, da še izpilijo veščine rokometa na mivki in se dobro pripravijo na zaključni turnir državnega prvenstva.

Končne uvrstitve

Ženske
1. mesto: RK Mivka
2. mesto: ŽRK Veplas Velenje
3. mesto: RK Nazarje
4. mesto: Wajduski Pokemoni
5. mesto: RK Maribor

Moški
1. mesto: 
7 majhnih Jagrov
2. mesto: Mešani
3. mesto: Pomurje
4. mesto: Team Ljubljana


NAJ IGRALKA: Maja Svetik (RK Mivka)
NAJ IGRALEC: Darjan Vojin (Team Ljubljana)
NAJ VRATARKA: Edita Amon (Veplas)
NAJ VRATAR: Robi Lainšček (Mešani)