13. 6. 2014

V Nišu naskok na zlata vredno točko za uvrstitev na letošnje evropsko prvenstvo

Delnice slovenskih rokometašic za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Madžarskem in Hrvaškem so po porazu proti Švedinjam doživele padec. A izbranke Marte Bon njeno vrednost lahko znova povzdignejo konec tega tedna na obračunu v Nišu.

Slovenkam za nastop na decembrskem sklepnem turnirju zadostuje že neodločen izid proti Srbkinjam. Tekma Srbija - Slovenija bo v nedeljo, 15. junija, ob 20. uri v dvorani Čair v Nišu.

Slovenske rokometašice po sredinem porazu na Kodeljevem niso skrivale razočaranja, hkrati pa so priznale, da so bile močne Skandinavke od njih boljše v vseh elementih igre. V nedeljo jih čaka nova zahtevna preizkušnja, na nasprotni strani igrišča pa jim bodo stale prav tako kakovostne Srbkinje, ki so na zadnjih dveh velikih turnirjih dosegle lepe izide.

Na lanskem svetovnem prvenstvu so osvojile drugo mesto, leto pred tem so bile na evropskem prvenstvu četrte, oba velika sklepna turnirja pa sta bila v Srbiji. Nekdanja igralka Krima Andrea Lekić in njene srbske soigralke v teh kvalifikacijah ne blestijo, na četrtkovi tekmi so z velikimi težavami v gosteh premagale Švicarke s 23:20.

Zadnji slovensko-srbski obračun na rokometnem igrišču se je končal z velikim zmagoslavjem izbrank Marte Bon. Te so na lanski oktobrski tekmi v Tivoliju imenitne tekmice dobesedno zasenčile in jih ugnale z 31:26.

A Slovenke so na tej tekmi nastopile v najmočnejši postavi, na nedeljskem odločilnem obračunu v južni Srbiji pa bodo nastopile brez treh pomembnih členov v svoji verigi. Nina Jeriček, Tamara Mavsar in Maja Zrnec so poškodovane, kadrovske alternative pa se na nedavni tekmi s Švedinjami niso ravno izkazale.

"V športu je vse mogoče. Zadnja sem, ki bo vrgla puško v koruzo, zato verjamem in upam, da se nam bo v nedeljo vse 'poklopilo'," je pred odhodom v Srbijo dejala slovenska vratarka Miša Marinček.

Vratarka slovenske reprezentance je nato dodala:"Na lanskih sredozemskih igrah v Turčiji smo dokazale, da se lahko kosamo z velikimi reprezentancami. Verjamem, da bo našo igro v Nišu krasila borbenost, srčnost in nepopustljivost, v tem primeru lahko presenetimo Srbkinje."

KVALIFIKACIJE ZA EP 2014 - ŽENSKE