7. 7. 2015

V Kopru se je s podelitvijo priznanj in pokalov končal 23. Eurofest

Končal se je že 23. Eurofest - evropski rokometni festival. V Kopru se je letošnji Eurofest zaključil s tradicionalno podelitvijo priznanj in pokalov najbolj uspešnim. Dobili smo 18 zmagovalnih moštev v prav toliko starostnih kategorijah med dekleti in fanti.

 

 

Vse rezultate si lahko ogledate na spletni in facebook strani Eurofesta. A pomembnejše od rezultatov je bilo druženje in zabava mladih športnikov ter spoznavanje na in ob igriščih. V vseh teh letih je na Eurofestu nastopilo veliko rokometašev, skorajda ni slovenskega reprezentanta, ki ni igral tudi na Eurofestu. Tu je bil recimo Uroš Zorman, pa Krisztof Lijewski, reprezentant Poljske, Borut Mačkovšek iz Izole, Dean Bombač iz Kopra, še lani Staš Skube in številni drugi.

 

 

Eurofest je že vrsto let tudi v uradnem koledarju Evropske rokometne zveze EHF, kamor se lahko uvrstiš le, če je organizacija primerna in izpolnjuješ stroge kriterije. Veliko mladih športnikov prav na takšnih tekmovanjih, kot je Eurofest, pridobiva prve mednarodne izkušnje in se meri z vrstniki iz tujine.

 

 

V šestih dnevih je bilo odigranih preko 500 tekem na osmih igriščih. Vsa igrišča so bila eno od drugega oddaljena le nekaj sto metrov in prav to je bil novi plus te prireditve. Polovica igrišč je bilo v klimatiziranih dvoranah, kjer je bilo kljub peklenski vročini prijetno igrati. Infrastruktura v Kopru se je po tej plati izkazala za veliko bolj primerno od tiste v Izoli.

 

 

Vse ekipe so bile nastanjene v Kopru po šolah, hostlih, hotelih in odpadli so prevozi na prizorišča, saj so bila igrišča in plaže na dosegu roke. Le nekaj minut hoje je bilo potrebnih in lahko si prišel kamorkoli.

 

 

Tudi vse večerne prireditve so bile zelo dobro obiskane. Od zabav na osrednjem igrišču, do izbora Miss&Mister Eurofesta, koncerta skupine Mambo Kings, otvoritvene slovesnosti do kulinaričnega vrhunca z MasterChefom Sašo Miljuševičem in njegovimi sotekmovalci iz šova ter seveda finalnih bojev na igriščih in zaključka.

 

 

Mladi rokometaši so stkali nove vezi, ki jih bodo zaznamovale za vse življenje. Gojili jih bodo naprej in mogoče se bodo srečevali na najpomembnejših tekmovanjih tudi v prihodnje. Organizatorji so prepričani, da so se vsi udeleženci imeli lepo. Za to so poskrbeli številni člani organizacijskega odbora, prostovoljci, sodniki in ostali, ki so pomagali, da je vse potekalo nemoteno in brez zapletov.

 

 

Na spletni in facebook strani Eurofesta si lahko poleg vseh rezultatov in končnih vrstnih redov po posameznih kategorijah ogledate tudi foto galerije Eurofesta. Tako se lahko sami prepričate, kako je bilo na letošnjem trindvajsetem Eurofestu. Udeleženci so se poslovili in obljubili, da se ponovno srečajo prihodnje leto ob istem času in na istem mestu.

 

 

 

SPLETNA STRAN EUROFESTA