12. 12. 2015

Gorenje Velenje - Sevnica 36:20 (17:11)

Aktualni slovenski podprvaki iz Velenja so v 14. krogu v 1. NLB Leasing ligi dosegli 13. zmago v tekmovalni sezoni 2015/16. V domači Rdeči dvorani so kar s 16 goli razlike premagali zadnjeuvrščeno Sevnico - bilo je 36:20 (17:11).

GORENJE VELENJE - SEVNICA 36:20 (16:11)

Velenje - Rdeča dvorana, sodnika: Škvarč (Ribnica) in Turnšek (Celje).

Gorenje Velenje: B. Burić, Ferlin, Božović 1, Cehte 5, Medved 7 (3), S. Burić 2, Ovniček, Szyba 2, Skube 6, Golčar 6, Šoštarič 2 (2), Kleč 1, Gams, Ratajec 2, Nosan, Bećiri 2.

Sevnica: Leben, Brglez, Brečko 2, Ž. Krnc, Gorenjak, Župevc, Kuhar 1, Brilej 4, Bezgovšek 3, Flisek, Kolman, Ranevski 10 (2), Mrgole.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 6 (5), Sevnica 3 (2).

Izključitve: Gorenje Velenje 6 minut, Sevnica 14 minut.

Rdeči karton: Krnc (Sevnica, 48. minuta).

V Velenju je bilo po četrtkovem slovesu od pokalnega tekmovanja v Celju zelo vroče. Zaradi slabih rezultatov je brez dela ostal glavni trener Gregor Cvijič, njegova začasna zamenjava Borut Plaskan pa je svoj mandat začel z zmago.

Ta je bila seveda povsem pričakovana, "osam" so na nasprotni strani igrišča stali Sevničani, ki so v dosedanjem delu državnega prvenstva dosegli le eno zmago in so na zadnjem mestu v 1. NLB Leasing ligi.

Do 17. minute je bila tekma izenačena (9:8), nato pa so se na igrišču razleteli domači rokometaši in brez posebnih težav vknjižili novo zmago. Ta bi bila lahko še bolj prepričljiva, a je Plaskan dokaj enakomerno porazdelil minutažo med svojimi varovanci, pogoste menjave pa so občasno tudi zrušile njihov ritem igre.

V domači ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Niko Medved s sedmimi, v gostujoči pa Nikola Ranevski z desetimi zadetki.

Zasedba iz Sevnice bo v prihodnjem krogu v soboto, 19. decembra, gostila Istrabenz Pline Izolo, velenjska pa dan kasneje Urbanscape Loko.

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16