7. 9. 2016

Prvi veliki derbi sezone celjskemu kolektivu

Celjani in Velenjčani so konec minulega tedna doživeli grenki izkušnji. Slovenski prvaki iz Celja v svojem premiernem nastopu v regionalnem tekmovanju Seha niso bili kos evropskim rokometnim velikanom iz madžarskega Veszprema, slovenski podprvaki iz Velenja pa so izgubili finale kvalifikacijskega turnirja za uvrstitev v evropsko ligo prvakov v slovaškem Prešovu. Njun današnji medsebojni obračun v ligi Seha je pripadel Celjanom.

Po dokaj izenačenem začetku so sredi prvega polčasa v Rdeči dvorani zagospodarili izbranci velenjskega trenerja na celjski klopi Branka Tamšeta in si v 18. minuti priigrali štiri gole prednosti (11:7), na velik odmor pa odšli s prednostjo treh (16:13). Domače "ose" so se v drugem polčasu prebudile in zadihale za ovratnik gostom, ki jih je sprva reševal vratar Urban Lesjak s svojimi bravuroznimi obrambami. V 44. minuti so jih po golu Alema Toskića končno ujeli in izenačili na 20:20, štiri minute kasneje pa po zadetku Roka Golčarja tudi povedle z 22:21.

V dramatični in izenačeni končnici je dve minuti pred koncem Luka Žvižej zadel sedemmetrovko za vodstvo s 27:26, v živčnem zaključku pa Velenjčani niso dosegli izenačujočega gola, tudi po zaslugi absolutnega junaka tekme - celjskega vratarja Lesjaka. V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Toskić s sedmimi, v celjski pa Blaž Janc s šestimi zadetki.

LIGA SEHA, 1. KOLO
GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 26:27 (13:16)
Gorenje Velenje: Baznik, Zaponšek, Cehte 3, Medved 2, Ovniček 1, Levc 2, Stojnić, Toskić 7, Mitrović 4, Potočnik, Golčar 3 (1), Kleč 1, Gams 1, Ratajec 2, Nosan, Brumen.
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Malus 2, Babarskas 3, Janc 6, Razgor, Marguč 4 (4), Grošelj 1, Poteko, Zarabec 1, Kodrin 1, Fižuleto, Mačkovšek 3, Mlakar 3, Žvižej 3 (2), Bećiri.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 1 (1), Celje Pivovarna Laško 8 (6).
* Izključitve: Gorenje Velenje 6 min, Celje Pivovarna Laško 6 min.