11. 9. 2016

Krim Mercator 22. zapored v Ligi prvakinj!

Rokometašice Krima Mercatorja so se z zmagama proti Mihalovcam (28:22) in Conversanu (37:16) 22. zapored uvrstile v elitno Ligo prvakinj, kar doslej ni uspelo še nobenemu slovenskemu kolektivu v vseh športih.

Krimovke so se v finalu presenetljivo merile z Italijankami, ki jim pred turnirjem nihče ni dajal možnosti za kaj več kot zadnje mesto na turnirju. A v soboto so presenetile Poljakinje, tokrat pa so bile za nekaj razredov slabše od gostiteljic turnirja.

Te so namreč že v prvih desetih minutah naredile takšno razliko, da so nebogljene Italijanke že zgodaj izgubile upe na kakršno koli senzacijo. Krimovke bodo v ligi prvakinj igrale v skupini D skupaj z Larvikom, Esjbergom in Sävehofom.

Trener krimovk Uroš Bregar je tekmo začel z vratarko Mišo Marinček, zunanjimi igralkami Nino Jeriček, Elizabeth Omoregie in Tamaro Georgijev, krilnima igralkama Polono Barič in Aneto Benko ter s krožno napadalko Vesno Milanović Litre.

Že sam začetek je pokazal, da bo to igra mačke z mišjo. Krimovke so zadele iz praktično vsakega napada, na drugi strani pa je bila obramba Krima veliko previsoka ovira za tekmice. Te je v obup s serijskimi obrambami spravljala še Marinčkova.

Tako so Ljubljančanke v deveti minuti vodile že s 7:0 po tretjem zadetku Omoregiejeve, Italijanke pa so šele malce pred iztekom devete minute dosegle prvi zadetek. V 13. minuti je Milanović Litrejeva zadela že za 10:1, devet zadetkov prednosti so imele tudi v 21. minuti po dveh zaporednih golih Laure Kamdop.

Valentina Blažević je v 21. minuti zadela za 14:4, Kamdopova malce pozneje za 15:4, Ines Amon pa je bila v 23. minuti uspešna za 16:4. V 27. minuti je robustna krožna napadalka Kamdopova Krimovo prednost povišala že na 19:6, polčas pa se je končal z 20:7.

Drugi polčas je bil tako zgolj formalnost. Krimovke so brez vsakršnih težav in kljub na trenutke raztrgani igri nadzorovale tekmo in jo pripeljale do zanje srečnega konca. Najvišja prednost na tekmi je znašala 37:16 v 60. minuti po zadetku Kamdopove.

"Cilj je bil dve zmagi na tem turnirju, to smo dosegli. Saj veste, kako je. Glede na slabe finančne čase za šport imamo vseeno najmanj 12 tekem zagotovljenih v evropskih tekmovanjih. To je super za vse nas, za sponzorje, vse skupaj. Veseli smo," je takoj po tekmi povedal trener Bregar.

Tretje mesto na turnirju, ki tako kot drugo vodi v pokal pokalnih zmagovalk, so osvojile igralke poljskega Lublina, ki so v malem finalu premagale Iuvento Michalovce s 33:21 (16:12).

KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA LIGO PRVAKINJ, FINALE

KRIM MERCATOR : INDECO CONVERSANO 37:16 (20:7)
Krim Mercator: Georgijev 3, Benko 5, Blažević 3, Milanović Litre 4, Jeriček 1, Hrnčič 1, Stefanišin, Bajramoska, Marinček, Omoregie 5, Koren, Pandžić, Barič 5 (1), Kamdop 7, Amon 3, Zrimšek.
Indeco Conversano: Giona, Duran Morens 7, Cacciopoli, Barani 1, Rotondo 4 (1), Chiarappa, Albertini 1, Bertolino, Moroca, di Pietro, Lo Greco 1, Ganga, Babbo 2, Romualdi.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 2 (1), Indeco Conversano 1 (1).
Izključitve: Krim Mercator 6, Indeco Conversano 2 minuti.