15. 9. 2016

Državne prvakinje novo sezono začele z zmago

Z vnaprej odigrano tekmo 1. kola se je začela 1. A državna liga za ženske, ki so jo z 22:17 proti Mlinotestu Ajdovščini dobile aktualne državne prvakinje, rokometašice Zagorja.

1. A DRL ZA ŽENSKE, 1. KOLO:

ZAGORJE : MLINOTEST AJDOVŠČINA 22:17 (13:8)
Stanko 10, Rebolj 5; Pejović 8, Rudman 4.

Zagorjanke so novo sezono začele z zmago. Proti Primorkam so bile boljše celotno srečanje. V prvih minutah se je bila tekma izenačena po izenačenju 1:1, 2:2. 3:3 so Zagorjanke le povedale 5:3. Vendar pa so borbene Primorke ni predale in  predvsem po zaslugi Črnogorske okrepitve Pejovičeve v 17 minuti zmanjšale na 7:6: nato pa je za nekaj minut zaklenila svoja vrat Perićeva in Zagorjanke so do konca polčas naredile delni rezultat 6:2 in zasluženo dobile prvi polčas z 13:8. Predvsem je bila strelsko razpoložena Tjaša Stanko, ki je dosegla svojih 7 golov od 10, ki jih dala do konca tekme.

Prvih 15 minut drugega polčasa je minil v znamenju napak na obeh straneh in nekaj obramb vratark na obeh straneh. Tekma je bila bolj izenačena. Vendar se je razlika gibala od 4 do 6 zadetkov prednosti za domačinke in zmaga ni bila ogrožena. Končnih 22:17 in velika zmaga v derbiju je prav gotovo velika spodbuda za pomlajeno domačo ekipo.

Pri gostjah je bila najboljša strelka, novinka Nada Pejović, ki je dala 8 zadetkov.

Žal pa so tokrat zopet zatajili domači navijači. Pričakovati je bilo, da bo lanske državne prvakinje na derbiju kroga podprlo veliko več navijačev. Ta ekipa je pokazala, da se je pripravljena boriti in zmagovati zato pričakuje večjo podporo navijačev na tribunah.

Nova priložnost bo že konec meseca 28.9.2016 ob 19 uri, ko bo v Zagorju tekma za pokal Slovenije gostovale lanske  pokalne prvakinje Krim Mercator.

Ta vikend pa Zagorjanke potujejo na Norveško, kjer bodo odigrale dve tekmi v pokalu EHF. Tekmi bosta v soboto, 17.9. ob 18 uri in 18.9. 2016 ob 16 uri.

Tekst: RK Zagorje.

Petek, 16. septembra, ob 18.45:
KRIM MERCATOR : VELENJE

Sobota 17. septembra, ob 14.00:
BRANIK : LJUBLJANA

Ob 19.00:
KOPER : AKLIMAT PTUJ
ZELENE DOLINE ŽALEC : KRKA

Celje Celjske Mesnine so proste.