20. 10. 2016

Pred celjskimi rokometaši pomemben boj na severu Evrope

Rokometaše Celja Pivovarne Laško čaka eno najpomembnejših gostovanj v tej sezoni lige prvakov. V petem kolu, zadnjem pred krajšim premorom, bodo v soboto, 22. novembra, ob 19.00 gostovali na severu Evrope, kjer se bodo pomerili z ambicioznim švedskim Kristianstadom.

Izbranci velenjskega trenerja na celjski klopi Branka Tamšeta so pred zahtevno nalogo, na nasprotni strani igrišča jim bodo stali žilavi skandinavski tekmeci. Pri Kristianstadu ni rokometnih zvezdnikov, zato pa je v ekipi kopica bojevitih in neustrašnih igralcev, poleg švedskih pa zanjo igrajo tudi trije islandski, dva norveška ter po eden črnogorski, ruski in norveški rokometaš.

Švedski prvak je na dosedanjih tekmah premagal le hrvaški Zagreb in izgubil proti makedonskemu Vardarju iz Skopja, poljskemu in evropskemu prvaku iz Kielc ter nemškemu Rhein Neckar-Löwnu. Identični izkupiček z omenjenimi ekipami ima tudi slovenska zasedba iz Celja, tu pa so še druge podobnosti. Obe ekipi sta v tej sezoni v Frankfurtu izgubili za zadetek, v sezoni 2015/16 pa v ligi prvakov obe zbrali po sedem točk, osvojili sedmo mesto ter ostali na pragu uvrstitve v osmino finala.

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško:

"Ta švedska ekipa je malce drugačna, kot smo jih bili morda vajeni v preteklosti. Gre za mlado, poletno, hitro, agresivno ter zanimivo ekipo, ki igra moderen rokomet. Krasi jih čvrsta obramba in izjemno hitri prehodi v proti napade in pol proti napade, premorejo pa tudi visoko mero drznosti pri zunanjih strelcih. Ti ne gledajo in razmišljajo veliko, temveč v vsakem trenutku vidijo in so nevarni za gol. Če niso na to pripravljen, je zelo težko računati na dober rezultat, to pa se je pokazalo na vseh njihovih dosedanjih tekmah proti favoritom. V kolikor bomo v pripravi na te zadeve optimalni in jih seveda nato realizirali na tekmi, potem lahko iz te njihove hitre igre, da ne rečem divjega rokometa, naredimo nekaj v našo korist in seveda prav na to računamo. Zavedamo pa se, da bo izjemno težko, vendar hkrati se vemo, da je to ena izmed ekip s katerimi lahko igramo in v kolikor bomo disciplinirani in bomo povezali igro skozi vseh šestdeset minut, potem verjamem, da imamo realne možnosti za uspeh."

Žiga Mlakar:

"Kristianstaad ima zelo glasno podporo s tribun in lepo dvorano, hkrati pa igra izjemno ter je tako enakovreden tekmec vsakomur. V letošnji sezoni so Švedi pokazali, da so zelo kvalitetni, ogrozili so tudi favorite, njihova največja odlika pa so hitri protinapadi in streli od daleč. Na to se bo potrebno dobro pripraviti, nato pa se moramo osredotočiti na zmago, saj je to tisto kar nas mora zanimati, če želimo narediti korak proti želenemu cilju. Vsekakor menim, da je to na Švedskem mogoče, a seveda ob naši maksimalni predstavi."

LIGA PRVAKOV, SKUPINA B, 5. KOLO

Sobota, 22. oktobra, ob 19.00:
KRISTIANSTAAD : CELJE PIVOVARNA LAŠKO  - prenos na Šport TV 1