7. 10. 2018

Gorenje Velenje prvi del naloge opravilo uspešno

Rokometaši Gorenja Velenja so na prvi tekmi 2. kroga Pokala EHF s 26:22 premagali poljsko ekipo Gwardia Opole. Povratni dvoboj bo na sporedu prihodnjo nedeljo.

Velenjčani so v uvodnem krogu kvalifikacij za Pokal EHF izločili  Alingsas, za uvrstitev v skupinski del pa morajo poleg ugodnega razplet na Poljskem nato premagati še enega tekmeca. V tretjem krogu je neposredno že uvrščenih šestnajst moštev, preostali udeleženci pa bodo zmagovalci tekem tega in prihodnjega tedna.

Velenjčani so izpolnili osnovni cilj, saj bodo na Poljsko odpotovali z zalogo štirih golov, vseeno pa ob koncu tekme niso bili povsem zadovoljni. Zavedali so se, da so imeli v rokah tudi višjo zmago, ki so jo zapravili v zadnjih desetih minutah.

Ko je semafor v 50. minuti kazal rezultat 22:15, so bili izbranci trenerja Zorana Jovičića na dobri poti v tretji krog kvalifikacij. Žal so nato padli v sedemminutni strelski post, kar so gostje izkoristili. Približali so se na 22:18, nato celo na 23:20, v zadnji sekundi tekme pa so po lepi akciji dosegli še zadetek za 26:22.

Pri Gorenju je izstopal Aleks Kavčič, ki je dosegel sedem zadetkov, a zgolj dva v drugem polčasu. Po štiri ob stoodstotnem metu sta prispevala Ibrahim Haseljić in David Miklavčič. Na drugi strani je domači obrambi največ težav povzročala raznovrstna poljska zasedba; enajst igralcev je doseglo gole, največ Patryk Mauer (5).

POKAL EHF, 2. KOLO, PRVA TEKMA

Velenje, nedelja, 7. oktobra:
GORENJE VELENJE : GWARDIA OPOLE 26:22 (12:9)
Gorenje Velenje: Banfro, Drobež, Grobelnik, Haseljić 4, A. Kavčič 7, M. Kavčič 2, Logar, Matanović 1, Miklavčič 4, Šiško, Špelić 2, Stojnić, Tajnik 3, Taletović, Verdinek 3, Vujović.
Gwardia Opole: Jankowski 1, Kawka 1, Klimkow 2, Langowski 3, Lemaniak 2, Malcher, Mauer 5, Milewski 1, Morawski, Siwak 1, Skraburski, Skrzypczyk, Tarcijonas 1, Zadura 3, Zarzycki 2, Zieniewicz.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (3), Gwardia Opole 3 (1).
Izključitve: Gorenje Velenje 14, Gwardia Opole 12 minut.

POVRATNA TEKMA:

Nedelja, 14. oktobra, ob 19.00:
GWARDIA OPOLE : GORENJE VELENJE