7. 10. 2019

Trimo Trebnje z zmago pod vrh lestvice

Rokometaši Trimo Trebnjega so se po zmagi v Dobovi, kjer so slavili s 35:32, uvrstili tik za trenutno še neporaženi ekipi v Ligi NLB, Celje Pivovarno Laško in Riko Ribnice. 

LIGA NLB, 5. KROG

Sreda, 2. oktobra, ob 19.00:
RD BUTAN PLIN IZOLA : RK RIKO RIBNICA 25:28 (12:15)


Igralec tekme: Žan Žagar (RK Riko Ribnica)

Rokometaši Ribnice tudi po petem nastopu v prvenstvu ostajajo neporaženi. Izolčani so z izredno učinkovito igro obvladovali uvod in povedli s 5:2. A gostje so potrebovali le pet minut za izenačenje. Ribničani so tekmo nato dobili med 11. in 21. minuto, ko gostitelji niso dosegli gola, iz 6:6 pa so padli na -4 in te razlike niso več uspeli nadoknaditi. Prednost gostov je hitro narasla v uvodu drugega dela, ko je bilo na semaforju že 13:20 in Ribnica si je lahko privoščila mirno končnico. Pri domačih je šest golov dosegel Spasoje Gačević, na nasprotni strani pa prav toliko Žan Žagar.

Fredi Radojkovič, RD Butan plin Izola: "Čestitam Ribnici, ki je zasluženo osvojila točke. Če nisi stoodstoten proti takšni ekipi, potem ne moreš veliko upati. Začeli smo dobro, nato smo padli in Ribnica je to izkoristila. V napadu in obrambi bi lahko storili manj napak, ampak fantje so se dobro upirali nasprotniku."

Damjan Škaper, RD Riko Ribnica: "V Izoli je bila precej težka tekma, ampak fantje so srečanje oddelali tako, kot je treba. Tu je vedno zelo težko igrati in Izola je zares neugodna in hkrati kvalitetna ekipa. Mislim, da bi lahko zmagali z višjo razliko, ampak sem za evropsko tekmo spočil nekaj igralcev.
Izoli želim vse najboljše v prvenstvu."

Sreda, 2. oktobra, ob 19.00:
RK GORENJE VELENJE : RD KOPER 37:32 (21:15)


Igralec tekme: Matic Verdinek (RK Gorenje Velenje)

Velenjčani se prebijajo v zgornji del prvenstvene razpredelnice. V domači dvorani so tokrat padli Koprčani, ki so bili nevaren tekmec predvsem v prvih minutah. Še v osmi minuti je bil izid izenačen na 5:5. Nato so Velenjčani hitro ušli na 9:5 in 11:6. Ko je v uvodu drugega dela prednost narasla na 22:17, je bil zmagovalec znan. V domači vrsti je bil z osmimi goli najbolj razpoložen Matic Verdinek, Grega Okleščen in Miha Kavčič sta jih dosegla po šest. Pri Kopru je z osmimi goli izstopal Tilen Sokolič.

Zoran Jovičić, trener RK Gorenja Velenja: “Dejstvo je, da smo pogrešali domače igrišče. Dosti lažje je, ko igraš doma v svoji dvorani, pred domačim občinstvom. Formo moramo sedaj stopnjevati in želim si, da bi bili igralci zdravi, ker imamo kar nekaj težav v zadnjem času. Današnjo zmago smo krvavo rabili, še smo v krču, ampak na vsaki zmagi se gradi, se dodaja nek delček in upam, da bo z naslednjimi tekmami naša igra še bolj stekla."
 
Grega Krečič, rokometaš RD Koper: “Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, saj je Velenje zelo resen konkurent za državni naslov. Na njih smo se poskušali čim bolje pripraviti, ampak ker nismo naredili veliko prekrškov, mislim, da na zmago niti nismo mogli računati. Zmaga je zasluženo ostala v Velenju, mi pa gremo po nove točke v Ribnico.” 
 
Sobota, 5. oktober, ob 17.30:
RK MARIBOR BRANIK : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 23:31 (11:12)


Igralec tekme: Josip Šarac (RK Celje Pivovarna Laško)

Osrednja tekma 5. kroga se je končala z zanesljivim zmagoslavjem Celjanov, ki so dosegli peto zaporedno zmago. Državni prvaki so bolje začeli obračun in v 13. minuti povedli za tri gole (7:4), a so jih gostitelji deset minut pozneje ujeli in izenačili na 10:10. Do konca polčasa se je odvijal izenačen boj, v drugem pa so na parketu zagospodarili Celjani in v 34. minuti prvič na dvoboju povedli za štiri gole (16:12). Na koncu pa slavili zmago z 31:23. Pri Celju sta bila najbolj učikovita Diogo Silva in Josip Šarac s šestimi goli, pri Mariboru pa Dani Zugan in Adrian Miličević s po petimi zadetki.

Marko Šibila, trener RK Maribor Branika: “Fante moram ne glede na končni rezultat pohvaliti za izredno dobro borbo v prvem polčasu, ko smo bili povsem enakovreden tekmec Celju. V drugem delu se je nato vendarle izkazalo, da je Celje kakovostnejša ekipa. Potrebno jim je čestitati za zmago, imajo zares širok nabor kvalitetnih igralcev in tudi širok nabor taktičnih rešitev. Tudi oni so sicer zelo mlada ekipa, kar se pozna na tistem najvišjem nivoju v Ligi prvakov, v našem državnem prvenstvu pa so vseeno izredno kakovostni in tudi dobro vodeni. V drugem polčasu so nas res nadigrali, je pa to bil tudi stik z realnostjo za nekatere naše mlade fante, ki so videli, kaj jim še manjka, da bi morda tudi oni nekoč igrali na takšnem nivoju.”

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: “Zadovoljen sem z rezultatom, ne pa povsem s celotnim potekom srečanja. Prvi polčas smo začeli zelo dobro, nato pa ob menjavah nismo nadaljevali v enakem tempu, oziroma je ritem padel. Začeli smo igrati preveč globoko v obrambi in individualno v napadu. V drugem polčasu smo nadaljevali z dobro igro, obramba je bila na visokem nivoju. Maribor je z dolgimi napadi umirjal igro in nam preprečeval večje število napadov, zato je bila ključna tudi zbranost v napadu in izkoriščanju priložnosti. To nam je uspevalo, naredili smo veliko razliko, še vedno je bilo v naši igri preveč napak, oziroma neodgovorne igre. Na to opozarjamo že nekaj časa. Imeli smo deset izgubljenih žog, kar je za močnejše nasprotnike v ligi prvakov preveč in to nas stane točk in zmag, zato moramo ta element nujno popraviti.”

Sobota, 5. oktober, ob 19.00:
MRD DOBOVA : RK TRIMO TREBNJE 32:35 (18:17)


Igralec tekme: Gal Cirar (RK Trimo Trebnje)

Rokometaši iz Trebnjega in Dobove v prvem delu sezone kažejo sijajne predstave, v medsebojnem dvoboju so slavili gostje in napredovali na tretje mesto, medtem ko so gostitelji nazadovali na četrto. V izjemno izenačenem obračunu so odločale malenkosti in navdih posameznikov, v prelomnih trenutkih dvoboja so bili v tem "močnejši" gosti iz Trebnjega. Ti so si v 45. minuti priigrali tri gole prednosti (26:23), po prejetem rdečem kartonu Gala Cirarja pa se jim je malce zaustavilo. Posavci so v 54. minuti zaostajali za zadetek (30:31), a so jim gosti po dveh golih Dina Hamidovića in enega Leona Raša ušli za tri gole (34:31) in razrešili dvome o zmagi. V gostujoči zasedbi je bil najbolj učinkovit Cirar s sedmimi goli, v domači je dva več dosegel Marko Sintič.

Luka Florjančič, igralec MRD Dobova: "Poraz je sestavni del športa. Videla sta se želja in borbenost na parketu, vendar smo na koncu naredili preveč napak, predvsem v obrambi, in zapravili nekaj stoodstotnih priložnosti. Kljub zmagi v Slovenj Gradcu smo tudi tam prejeli preveč zadetkov, zato bomo v nadaljnje morali delati predvsem na segmentu obrambe. Naslednji vikend nas čaka težko gostovanje v Izoli, zato je še toliko pomembneje da trdno primemo v obrambi. Napad smo do sedaj vedno dobro sestavili, vsako tekmo v mrežo spravimo preko 30 zadetkov, zato moramo ta tempo obdržati."

Gal Cirar, igralec RK Trimo Trebnje: ”Izpostavil in pohvalil bi pristop, ki smo ga imeli na tekmi, pohvalil bi tudi Dobovčane za odlično vzdušje, ki je tukaj v dobovski dvorani že stalnica. Menim, da je poglavitni razlog za nocojšnjo zmago, da smo izkoristili veliko stoodstotnih priložnosti in tako zadeli veliko število zadetkov. Kljub temu, da v obrambi nismo bili tako učinkoviti, vendar smo se izboljšali v napadu. Sedaj se začenja nov teden, prihaja nov nasprotnik in nove taktike ter priprave, da pridemo do nove zmage.”

Sobota, 5. oktober, ob 19.00:
MRK KRKA : RK JERUZALEM ORMOŽ 23:24 (13:10)


Igralec tekme: Bojan Čudič (RK Jeruzalem Ormož)

Ormožani so v dolenjski prestolnici dosegli drugo zmago v Ligi NLB, Novomeščani pa doživeli četrti poraz. Varovanci gostujočega trenerja so postopoma lomili odpor gostiteljev, dokončno pa so ga zlomili v zadnji tretjini dvoboja. V 49. minuti so si priigrali štiri gole naskoka (22:18), nato pa navkljub neprestanim nihanjem v svoji igri osvojili obe točki. Odločitev o zmagovalcu je padla šele v končnici, ko je zadel Tomislav Balent. V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Rok Žuran, v poraženi Andraž Kete, oba sta dosegla po devet golov.

Roman Zarabec, trener MRK Krke: ”Čestitam Ormožu za zmago, ki igra, vsaj po mojem mnenju, antipatičen rokomet, ampak vseeno zmagujejo. Znova smo naredili ogromno tehničnih napak, zapravili smo preveč stoodstotnih priložnosti. Upam, da bomo imeli dovolj potrpljenja, da gremo s treznimi glavami naprej, saj imamo stvari dobro zastavljene. Zgodil se je nov poraz, to moramo prespati in analizirati vzrok.”

Saša Prapotnik, trener RK Jeruzalem Ormoža: "Ne spomnim se, kdaj smo nazadnje v Novem mestu zmagali, ampak smo si zmago na koncu tudi pošteno zaslužili. Odigrali smo borbeno, sicer na začetku malo boječe, a bolj kot je tekma šla h koncu, bolj smo bili zbrani. Iskreno rečeno, lahko bi zmagali še z večjo prednostjo, ampak pomembni sta točki in sam sem izredno zadovoljen s prikazanim.”

Sobota, 5. oktober, ob 20.00:
RD URBANSCAPE LOKA : RK SLOVENJ GRADEC 2011 31:36 (14:16)


Igralec tekme: Filip Banfro (RK Slovenj Gradec)

Korošci so po štirih porazih vendarle okusili slast zmage v Ligi NLB in slavili v Škofji Loki, kjer se je v preteklosti zalomilo številnim najboljšim slovenskim ekipam. Varovanci gostujočega trenerja so po uvodnem zaostanku z 3:0 povezali svoje vrste in v deveti minuti izenačili a 5:5, od tedaj naprej pa so s srčno in bojevito predstavo prevzeli nadzor nad nerazpoloženimi gostitelji. Najboljšo predstavo so prikazali v drugi polovici polčasa. V 43. minuti so povedli s 27:21, lepo zalogo v golih pa ubranili vse do konca dvoboja. 

Urban Pipp, igralec RD Urbanscape Loka: "Tekmo smo začeli tako kot smo se zmenili. Vendar nam je koncentracija kmalu padla, nasprotniki so nas ujeli, mi nismo našli poti do svoje prave igre. V drugem polčasu je še gostujoči vratar obranil nekaj zicerjev in gostje so zasluženo slavili.”

Filip Banfro, igralec RK Slovenj Gradec: "V vsako tekmo, ki smo jo dosedaj odigrali smo začeli odlično, borbeno, vendar nam je na koncu vedno zmanjkalo moči oz. sreče. Tekma se igra 60 minut in nekako nismo zdržali, doživeli nek padec v igri, kakor bi se ustrašili zmage. Malo se tudi pozna mladost, naivnost in neizkušenost naše ekipe. Danes smo se zmenili, da se ta zgodba ne sme več ponoviti. Resnično smo pustili srce na igrišču, se borili za vsako žogo, in na koncu zasluženo zmagali. Delovali smo kot ekipa.”