18. 10. 2019

Proti evropskim prvakinjam v ogenj tudi mlajše rokometašice

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je tretja tekma skupinskega dela Delo EHF Lige prvakinj. Na Kodeljevo prihaja trenutno najmočnejša ženska rokometna ekipa na svetu, madžarski Györi. Dvoboj proti evropskim prvakinjam se bo v soboto, 19. oktobra, začel ob 19.30.
 
Evropske prvakinje podirajo rekord za rekordom. Niz neporaženosti šteje kar 23 tekem, nazadnje so izgubile v glavnem delu sezone 2017/18. Svojo moč so pokazale tudi na zadnjem gostovanju pri češkemu Baniku, ustavile so se pri številki 46 in z razliko 25 zadetkov podrle rekord v najvišji razliki (46:21).
 
V domačem taboru je po gostujoči zmagi proti Sävehofu (25:21) je vzdušje izjemno. Predvsem Valentina Klemenčič in Maja Vojnovič sta dokazali, da je njuna rokometna prihodnost izredno svetla. Trener Uroš Bregar pa izpostavlja, da bo tekma proti Györu ponudila veliko priložnosti, da se izkažejo rokometašice, ki so še v lanski sezoni igrale v Krimovih mladinskih vrstah.
 
Tekma, na kateri znova pričakujemo tudi 300 madžarskih navijačev, se bo v soboto, 19. oktobra, začela ob 19.30. Vstopnice so na voljo na spletni strani mojekarte.si. 
 
3. KOLO SKUPINSKEGA DELA DELO EHF LIGE PRVAKINJ
sobota, 19. oktober 2019, ob 19.30, Kodeljevo
RK KRIM MERCATOR : GYÖRI AUDI ETO KC (Madžarska)
 
Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Kljub temu, da smo na domačem parketu izgubili, nam je na Švedskem uspel “brejk”, sedaj pa pričakujemo evropske prvakinje, o katerih bi lahko govoril same superlative. Glede na to, da so dosegli rekord proti Baniku, gladko pa so opravili tudi s Sävehofom, nas ne čaka nič drugega, kot težek boj. Poizkusili bomo čimdražje prodati svojo kožo, poizkusiti zaustaviti zunanjo linijo in ostati precizni v napadu. Če bomo dosegali zadetke, se bomo lahko vračali v obrambo, v nasprotnem primeru pa bodo Madžarke odgovorile s protinapadi kar se je zgodilo Baniku."

Polona Barič, kapetanka Krima Mercatorja: "Po zmagi smo vsi lažje zadihali in kot je rekel trener lahko z optimizmom zremo naprej. Proti Sävehofu smo na čelu z našima vratarkama vse opravile boljše delo in to je lahko odskočna deska za naslednje tekme. Želim si, da bi proti Györu uživale v igri in igrale sproščeno, saj priložnosti za igranje proti evropskemu prvaku ne dobi vsak. Imamo kar nekaj igralk, ki bodo tako vrhunske igralke na igrišču videle prvič, a ne bomo dvignile bele zastave. Prepričana sem, da se bomo od prve do zadnje potrudile, prikazale všečno in borbeno igro."

Antonija Mamić, vratarka Krima Mercatorja: "Zmaga proti Sävehofu je za nas zelo pomembna. V obrambi je bila igra boljša, Maja Vojnovič je odigrala odlično in zasluženo smo prišle do dveh točk. Györ je zagotovo favorit tekme, zato se mi lahko popolnoma posvetimo samo naši igri. Ne smemo dovoliti preveč lahkih zadetkov, obvezna pa bo borba do konca tekme."