5. 12. 2020

Erak ljubljanski junak v Novem mestu

Rokometaši Ljubljane se veselijo druge zmage v Ligi NLB. Na tekmi 12. kroga v Novem mestu jim jo je dve sekundi pred koncem zagotovil Slavko Erak.

Uspehe so v soboto vpisale še zasedbe Gorenja Velenja, Rika Ribnice in Trima Trebnjega. Zadnja redna tekma kroga sledi v nedeljo, ko bo v Celju ob 17. uri gostoval Maribor Branik.

LIGA NLB, 12. KROG:

Sobota, 5. decembra:
MRK KRKA : MRK LJUBLJANA 21:22 (12:8)
Kukman 7 (3), Bevec 5; Erak 5 (1), Šiško in Lukman po 4.


Igralec tekme: Tilen Grudnik (MRK Ljubljana)

Na derbiju z dna razpredelnice Lige NLB so rokometaši Ljubljane v dvorani Marof premagali Krko in vpisali drugo zmago v sezoni. Dveh točk so se veselili prvič po 26. septembru oziroma četrtem krogu, ko so prav tako v gosteh ugnali Koper. Krka ostaja na zadnjem mestu z vsega dvema točkama, ki ju je osvojila 19. septembra doma proti Dobovi.
Junak tekme je bil Slavko Erak, ki je v izdihljajih tekme dosegel zmagoviti zadetek za 22:21.
Krka je štartala s 5:0, tik pred polčasom pa je še vedno imela pet zadetkov prednosti. Gostje so se prebudili šele v drugi polovici drugega polčasa, ko so z delnim izidom 4:0 prvič na srečanju povedli (18:17). Ekipi sta se nato izmenjavali v vodstvu, več zbranosti in tudi kanček športne sreče pa so na koncu imeli gostje, ki so z desnega kota prišli do odločilnega zadetka in dveh točk.
V naslednjem krogu bo Krka gostovala pri Grosist Slovanu (11. 12.), Ljubljančani pa bodo doma gostili Celje Pivovarno Laško (12. 12.).

IZJAVI PO TEKMI:

Jan Irman, rokometaš Krke:
"Tako kot na prejšnjih tekmah se je tudi na tej ponovilo preveč napak. Igra v napadu nam nikakor ni stekla, še posebej v drugem polčasu. Bilo je veliko tehničnih napak in res smo razočarani, saj smo se s fanti na tekmo dobro pripravljali in verjeli v zmago. Še enkrat več so nas tehnične napake pokopale in stale zmage."

Tilen Grudnik, vratar Ljubljane: 
"Vesel sem zmage, saj sta po dolgem času točki le odšli v prestolnico. Za zmago je bila odločilna končnica, ki smo jo klub pritisku znali izkoristiti. Bilo je veliko napak na eni in na drugi strani, vendar smo na koncu le osvojili tako želen in pomemben par točk."

RK TRIMO TREBNJE : RD URBANSCAPE LOKA 28:22 (14:14)
Rašo 5 (3), Cirar 4; Jamnik 10 (2), A. Jesenko 5 (1).


Igralec tekme: Leon Rašo (RK Trimo Trebnje)

Trebanjci so po prvem porazu v državnem prvenstvu pretekli konec tedna proti Slovenj Gradcu v 12. krogu prišli do devete zmage. A ta je bila težko prigarana, saj so se Škofjeločani, ki na lestvici ostajajo deseti, predvsem v prvem polčasu dobro upirali favoriziranemu tekmecu.
Dvoboj so bolje odprli domači, ki so dvakrat vodili za dva zadetka (3:1, 4:2), nato pa so se gosti vrnili in večji del prvega polčasa vodili za gol ali dva. Nazadnje pri 13:11, a so varovanci Uroša Zormana strnili vrste in do izteka 30 minut izenačili na 14:14.
V drugem polčasu so domači nato stopili na plin tako v napadu kot v obrambi in hitro prišli do petih zadetkov prednosti (20:15), ko je bil natančen Gal Cirar. Do konca so domači nato zanesljivo zadržali prednost.
Pri Trimu je bil najbolj učinkovit Leon Rašo s petimi zadetki, od tega trikrat s sedmih metrov, pri gostih iz Škofje Loke pa je Grega Jamnik dosegel 10 zadetkov.
Rokometaši Trima bodo v 13. krogu naslednjo soboto gostovali pri Dobovi, Škofjeločane pa čaka domači obračun z Jeruzalemom Ormožem.

IZJAVI PO TEKMI:

Uroš Zorman, trener Trima Trebnjega:
"Čestitke fantom za zmago. Prvi polčas smo odigrali v krču, tekmo pa končali boljše in prišli do pomembne zmage. Že jutri zjutraj nas čaka trening ter dolga pot z avtobusom proti Bitoli."

Matic Pipp, rokometaš Urbanscapa Loke:
"Tekmo smo odprli dobro in na uvodu nekoliko presenetili Trebanjce. Ti so nato zaigrali bolje, mi smo zapravili nekaj žog in slabše odigrali v obrambi, kar so domači izkoristili in zasluženo zmagali."

RD RIKO RIBNICA : RD LL GROSIST SLOVAN 36:32 (16:16)
Setnikar 12 (3), Eskeričić 6; Sankovič 6, Kotar 5 (3).


Igralec tekme: Rok Setnikar (RD Riko Ribnica)

Ribniški rokometaši so v dvoboju z Ljubljančani potrdili status favoritov in z zmago obdržali položaj v zgornji polovici prvenstvene razpredelnice. Za Slovana bi bili točki še kako pomembni v boju za obstanek in vsaj na začetku so bili Ljubljančani blizu uspehu.
Obe ekipi sta začeli v obrambi in po polovici polčasa so z 10:9 vodili Ljubljančani, čeprav so bili pred tem v rezultatski prednosti domači. Ljubljančani so ušli celo na +3 (14:11), a so varovanci Gregorja Cvijića vendarle našli recept za učinkovitejšo igro v napadu in do menjave strani izid poravnali.
Po izenačenem začetku drugega dela so Ribničani v 42. minuti po golu Kristjana Eskerčiča ušli na 24:21, v 45. po golu Uroša Miličevića pa na 27:23 in prvič resneje napovedali zmago. Prednosti si do konca niso več pustili vzeti. Rok Setnikar je za gostitelje dosegel kar 12 golov.
Ljubljančane prihodnji konec tedna čaka obračun z novomeško Krko, Ribničani pa odhajajo na vroč teren v Slovenj Gradec.

IZJAVI PO TEKMI:

Rok Setnikar, rokometaš Rika Ribnice:
"Zmago smo si prigarali. Vedeli smo, da tekma ne bo lahka. To se ja na koncu tudi pokazalo na igrišču. V drugem polčasu smo na srečo uspeli streti goste. V bodoče moramo v obrambi popraviti nekaj zadev, saj prejemamo preveč zadetkov. Sedaj se že pripravljamo naprej, gledamo proti Slovenj Gradcu."

Robert Sankovič, rokometaš LL Grosista Slovana:
"Po solidnem prvem polčasu nismo več odigrali solidne obrambe. Škoda, saj je bil napad kar v redu. Če ne igraš obrambe 30 minut, ne moreš pričakovati zmage. Naslednji teden imamo pomembno tekmo, moramo se pripraviti in to pustiti za seboj."

RK GORENJE VELENJE : RD BUTAN PLIN IZOLA 32:23 (16:10)
Sokolič 7, Haseljić (1), Pajt (1) in Tajnik (4) po 5; Nikolić 9 (3), Miklavec 5 (2).

STATISTIKA

Igralec tekme: Tilen Sokolič (RK Gorenje Velenje)

Velenjčani so na svoji deseti tekmi sezone prišli do devete zmage in se vsaj do nedelje točkovno izenačili z vodilnimi in stoodstotnimi Celjani. Velenjčani so dobršen del posla tokrat opravili že v prvem polčasu proti Izoli, ki je doživela sedmi poraz in ostaja pri dnu lestvice.
Gorenje je vodilo od začetka do konca tekme. Že po enajstih minutah so vodili s 7:1, pozneje ušli tudi za devet zadetkov, na glavni odmor pa so nesli šest golov prednosti.
V drugem polčasu so se Primorcu sprva še približali na pet golov, toda Gorenje ni imelo prav nobenih težav z ohranjanjem zanesljive prednosti, ki se je znova povzpela tudi na osem zadetkov, največ pa je znašala deset golov.
Pri domačih je bil s sedmimi goli najboljši strelec Tilen Sokolič, pri gostih pa z devetimi Marko Nikolić.
Velenjčani bodo v 13. krogu čez štiri dni gostovali v Mariboru, Izolčani pa bodo čez en teden gostili Koper.

IZJAVI PO TEKMI:

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: 
"Tekmo smo odirali zelo odgovorno in potrpežljivo, še posebej v prvih dvajsetih minutah. Potem je osredotočenost nekoliko upadla. Pomembno je, da so vsi igralci dobili priložnost. V sredo nas že čaka zelo zahtevna tekma v Mariboru."

Fredi Radojkovič, trener Butana plina Izole:
"Čestitam gostiteljem za zmago. Trenutno so veliko boljši, ko govorimo o kakovosti. Mi smo igrali po naših najboljših močeh. Nekatere stvari smo dobro izpeljali, določeni igralci so celo prvič igrali na nekaterih pozicijah. Kljub porazu sem zadovoljen."

Nedelja, 6. decembra, ob 17.00:
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK MARIBOR BRANIK (prenos na Facebook strani Lige NLB)

IZJAVI PRED TEKMO:

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Ni veliko časa za pripravo na tekmo z Mariborom, zato mora biti osredotočenost na najvišji ravni. Videli smo, da ritem tekem lahko tudi v domačem prvenstvu prinese presenečenja, zato moramo od prve do zadnje minute odigrati zbrano in odločno. Maribor Branik je pokazal, da je dobra ekipa, visoko je v gosteh premagala Riko Ribnico, tudi sicer pa je v gosteh dosegla kar nekaj zmag in gotovo bo želela presenetiti tudi v Zlatorogu. Imamo nekaj težav s poškodbami, ki nam nekoliko preprečujejo rotacijo, s katero bi lažje vzdrževali svežino, saj nas do konca koledarskega leta čaka še nekaj pomembnih in težkih preizkušenj, ko jo bomo potrebovali. A ne glede na vse, gremo in moramo seveda to tekmo zmagati ter osvojiti novi točki."

Siniša Markota, trener Maribora Branika:
"Pripravljali smo se kot na vsako tekmo, načina dela ne spreminjamo. Tekma s Celjem Pivovarno Laško je za nas najlažja tekma v sezoni. Vemo, kaj Celje pomeni v slovenskem rokometu, zato imam za ta konec tedna samo željo, da se igralci skozi vso tekmo srčno borijo, končni rezultat pa me tokrat ne zanima."

Odloženo:
RD KOPER : MRD DOBOVA
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK SLOVENJ GRADEC
LESTVICA LIGE NLB:
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke
1 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 9 9 0 0 318:228 90 18
2 RK GORENJE VELENJE 10 9 0 1 304:241 63 18
3 RK TRIMO TREBNJE 10 9 0 1 307:268 39 18
4 RK SLOVENJ GRADEC 2011 10 7 0 3 281:269 12 14
5 RK JERUZALEM ORMOŽ 9 6 0 3 281:273 8 12
6 RD RIKO RIBNICA 12 6 0 6 364:363 1 12
7 RK MARIBOR BRANIK 7 4 0 3 196:184 12 8
8 RD KOPER 7 3 0 4 181:195 -14 6
9 MRD DOBOVA 10 3 0 7 262:288 -26 6
10 MRK LJUBLJANA 10 2 1 7 251:286 -35 5
11 RD URBANSCAPE LOKA 7 2 0 5 177:193 -16 4
12 RD LL GROSIST SLOVAN 11 2 0 9 290:323 -33 4
13 RD BUTAN PLIN IZOLA 9 1 1 7 222:288 -66 3
14 MRK KRKA 9 1 0 8 224:259 -35 2