6. 12. 2020

Uvod Celjanov za čisto desetko

V nedeljo je bila na sporedu še zadnja redna tekma 12. kroga Lige NLB. Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na domačem parketu brez večjih težav ugnali zasedbo Maribora Branika in vpisali 10. zaporedno zmago v sezoni.

LIGA NLB, 12. KROG:

Nedelja, 6. decembra
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK MARIBOR BRANIK 29:25 (17:10)
Razgor (4) in Cokan po 5; Sok 9 (3), Budja 5.

Igralec tekme: Tadej Sok (RK Maribor Branik)

Celjska ekipa je dosegla deseto zmago in je edina s 100-odstotnim izkupičkom v državnem prvenstvu, medtem ko mariborska ostaja na polovici razpredelnice. Na osmih tekmah je dosegla štiri zmage in doživela štiri poraze.
Izbranci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so silovito začeli tekmo in po desetih minutah vodili s 6:1, nato pa se jim je povsem ustavilo. Mariborčani so med 10. in 14. minuto naredili delni izid 5:0 in tekmo postavili v začetno izhodišče (6:6).
Do 21. minute je bila tekma izenačena (10:8), v končnici prvega polčasa pa so ponovno zagospodarili gostitelji in si tik pred odhodom na veliki odmor priigrali sedem golov prednosti (16:9).
Celjani so v drugem polčasu Mariborčane vseskozi držali na varni razdalji in prihranili veliko moči za veliko pomembnejši četrtkov dvoboj v skupinskem delu lige prvakov, ko bodo gostili Zagrebčane.
V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita David Razgor in Tim Cokan s petimi goli, v gostujoči pa Tadej Sok z devetimi zadetki.
Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Gorenje Velenje, celjska pa bo gostovala v Ljubljani.

IZJAVI PO TEKMI:

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško:
"Dobro smo odigrali tekmo, nekaj je bilo sicer nihanj, kar pa je ob manjkajočih igralcih in teh, na katere računamo v prihodnje in so dobili priložnost, pričakovano. Dokler so igrali nosilci igre, smo visoko vodili, nato pa smo postopoma priložnost ponudili mlajšim, saj je to pomembneje, kot pa zmagati z visoko razliko. Kljub temu smo seveda pazili, da Maribor, ki je dobra ekipa, tega ne bi izkoristil in obrnil tekme."

Siniša Markota, trener Maribora Branika:
"Zelo slabo smo vstopili v tekmo, Celjani so že v peti minuti povedli s 5:0. Nato smo se zbrali in izenačili na 6:6, sicer pa smo v prvem polčasu naredili kar 11 tehničnih napak, čeprav smo prav na to cel teden opozarjali igralce. Če v Celju narediš napako, vedno hitro prejmeš gol. V prvem polčasu se je dogajalo prav to, delali smo napake, domača ekipa pa je dosegala gole iz protinapadov ter naredila razliko. Celjani so zasluženo zmagali. V drugem polčasu so se naši fantje ob zaostanku s sedmimi goli sprostili, zaigrali bolj zbrano in brez tehničnih napak. Na koncu smo drugi polčas celo dobili. Kar me danes veseli je igra v obrambi skozi celotno tekmo, moramo pa izboljšati koncentracijo v napadu, kjer prevečkrat izgubimo žogo. Razlog za to pa je seveda naša mladost."

Že odigrano, sobota, 5. decembra:
MRK KRKA : MRK LJUBLJANA 21:22 (12:8)
RK TRIMO TREBNJE : RD URBANSCAPE LOKA 28:22 (14:14)
RD RIKO RIBNICA : RD LL GROSIST SLOVAN 36:32 (16:16)
RK GORENJE VELENJE : RD BUTAN PLIN IZOLA 32:23 (16:10)

VEČ O TEKMAH

Odloženo: