8. 6. 2021

Izbrane najboljše posameznice 1. ženske rokometne lige

Rokometašice so nedavno zaključile novo sezono 1. ženske rokometne lige. Po koncu se je glasovanju odzvalo 10 trenerjev, ki so za najboljšo igralko minule sezone državnega prvenstva izbrali Ano Abino iz vrst novomeške Krke, med vratarkami pa je laskavi naziv pripadel Jovani Risović, članici Krima Mercatorja. Na listi strelk je na vrhu končala Minea Kolenko.

Abina je z dolenjsko zasedbo tekmovanje sklenila na tretjem mestu. Odigrala je 23 tekem in dosegla 165 zadetkov, s čimer je bila z naskokom najboljša posameznica svoje ekipe. 23-letna leva zunanja rokometašica, sicer tudi slovenska članska reprezentantka, bo po treh letih slekla zeleno-beli, saj je prestopila v vrste ajdovskega Mlinotesta.

Risovićeva se je novim, starim slovenskim prvakinjam pridružila pred začetkom te sezone. Srbska reprezentantka je bila ena izmed ključnih igralk svoje ekipe na vseh najpomembnejših tekmah, krimovke pa so sezono zaključile brez poraza. Na prvo mesto na svoji glasovnici jo je postavilo sedem izmed 10 trenerjev.

Ptujčanke so se vse do zadnjega borile za ohranitev mesta med prvokategornicami, kar jim je na koncu z 10. mestom tudi uspelo. Prva violina na poti do obstanka je bila zagotovo Kolenkova, ki je v rednem delu na tekmo dosegala po 8,1 gol na tekmo. Na koncu je sezono sklenila pri 180 zadetkih na 23 tekmah. Izvrstno se je odrezala tudi na dveh izmed treh obračunov z neposrednimi tekmicami na repu lestvice, Koprčankami. V rednem delu je Primorskam na povratni tekmi nasula 10 golov, na edini tekmi v končnici še zadetek več.