17. 6. 2021

V Ribnico prihaja hrvaški vratar

V sezoni 2021/22 bo ribniško ekipo okrepil vratar Sandro Meštrić, letnik 1996. Visokorasli, 197 centimetrov visok Hrvat je svojo rokometno pot začel v matičnem klubu RK Kneginec v Zagorju, iz katerega je leta 2014 prestopil v Varaždin.

Tam je šel njegov razvoj strmo navzgor, pred štirimi leti je veljal že za enega boljših vratarjev v hrvaški Premijer ligi, zadnji dve sezoni pa je po statistiki zasedel sam vrh. Z izjemnim odstotkom obramb (33,6 %) je nase opozoril francoskega prvoligaša Pays d’Aix. Trener Thierry Anti ga je februarja 2021 povabil v svoje vrste kot zamenjavo za prvega vratarja Wesleya Pardina, sicer reprezentančnega vratarja francoske izbrane vrste, ki se je poškodoval na svetovnem prvenstvu v Egiptu.

Meštrić je v drugem delu sezone francoskega prvenstva kazal odlične predstave in ima veliko zaslug, da je Pays d'Aix osvojil zgodovinsko 4. mesto.

Dobre predstave niso ostale neopažena niti pri hrvaškemu selektorju, ki ga je v junijskem ciklusu uvrstil na širši seznam hrvaške reprezentance.

"Ponosen sem, da prihajam v Ribnico. O društvu, rokometni tradiciji in mestu sem slišal veliko lepih stvari. Veselim se nove sezone, želim si uvrstitve na mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja. Potrudil se bom po najboljših močeh, da nam z ekipo to uspe. Pozdravil bi vse navijače, kmalu se vidimo," sporoča novi član ribniškega prvoligaša.