2. 12. 2022

Ormožani v zadnjih minutah do preobrata in zmage

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so se na tekmi 11. kroga Lige NLB prebili do zmage v Škofji Loki. Od tamkajšnjega Urbanscapea Loke, neposrednega tekmeca v sredini lestvice, so bili boljši z 29:26.

Krog se je sicer začel v sredo. Gorenje Velenje je tedaj zmagalo v Trebnjem (32:27) in vsaj začasno prevzelo vodstvo.

Štiri tekme bodo sledile v soboto - ob 17. uri bo na obračunu štajerskih ligašev Maribor Branik gostil Celje Pivovarno Laško, dve uri kasneje pa bo na sporedu še dolenjski obračun med Svišem Ivančno Gorico in Krko. Istočasno bosta na parket stopili tudi ekipi Dobove in Kopra, medtem ko se bo ob 18.30 začel obračun ekip z dna lestvice, LL Grosista Slovana in Krškega. Krog se bo zaključil v prihodnjem tednu s sredino tekmo Rika Ribnice in Slovenj Gradca.

LIGA NLB, 11. KROG

Petek, 2. decembra:
RD URBANSCAPE LOKA : RK JERUZALEM ORMOŽ 26:29 (13:11)
M. Jesenko 6 (2), Cingesar, Mali in Batagelj po 4; Ćirović 13 (7), Žuran in Bogadi po 5.

Igralec tekme: Tomislav Balent (RK Jeruzalem Ormož)

Na obračunu ekip iz sredine lestvice se je zmage veselila prleška ekipa in se po številu točk izenačila z osmoljenko današnje medsebojne tekme. Obe ekipi imata - tako kot Koper (tekma manj) - po devet točk, vse so uvrščene med sedmim in devetim mestom.
V prvi polovici tekme se je odvijal enakovreden boj, končnica pa je minila v znamenju domačih rokometašev, ki so med 28. in 30. minuto - pri zaostanku 9:11 - naredili delni izid 4:0 ter se na veliki odmor odpravili s prednostjo dveh golov (13:11).
Izbranci ljubljanskega trenerja na klopi gorenjskega prvoligaša Gregorja Cvijića so po treh zaporednih golih Matevža Jesenka v 38. minuti podvojili prednost (17:13). Do 45. minute so imeli popoln nadzor nad tekmeci, po vodstvu z 21:17 pa se jim je povsem ustavilo.
Prleki so povsem zagospodarili na igrišču in v 54. minuti po golu Roka Žurana povedli s 23:22. Od tedaj naprej več niso pogledali v hrbet Gorenjcev, v končnici so prikazali zrelo predstavo, prek razpoloženega Nika Ćirovića dosegali pravočasne gole, na koncu pa tudi osvojili pomembni točki na vročem gorenjskem igrišču.
V gostujoči ekipi je bil najbolj učinkovit Čirović s 13 zadetki, izkazal pa se je tudi vratar Tomislav Balent z 12 obrambami. Matevž Jesenko je za gostitelje dosegel šest golov.
Zasedba iz Škofje Loke bo tekmo prihodnjega kroga z Gorenjem igrala šele 28. januarja prihodnje leto. Njen naslednji ligaški tekmec bo tako 17. decembra v dvorani Poden ekipa iz Kopra, medtem ko bo ormoški Jeruzalem 10. decembra gostil Sviš Ivančno Gorico.

IZJAVI PO TEKMI:

Aleksander Atanasov, rokometaš RD Urbanscape Loka:
"Na žalost smo izgubili. Mislim, da so bile danes sodniške odločitve velikokrat napačne, vendar ne smemo gledat samo na to in vse gledati kot celoto. Gremo naprej, na drugo tekmo. Nujno potrebujemo dve točki."

David Bogadi, rokometaš RK Jeruzalem Ormož:
"Za nami je težka tekma. Vedeli smo, kam prihajamo in da v preteklosti tu nismo imeli dobrih izkušenj. Nekako smo se pred tekmo dogovorili, da bomo dali vse od sebe, tudi priprave na Urbanscape Loko so bile odlične. Mislim, da smo zasluženo zmagali. V prvem polčasu so vodili gostitelji, potem zopet mi. V drugem polčasu so nas tekmeci ujeli ter povečali prednost. Vidi se, da smo izenačeni, cela liga je izenačena. Mislim, da so domači mislili, da bodo zmagali, ko so vodili za štiri gole, vendar se na srečo nismo predali.”

Sobota, 3. decembra, ob 17.00:
RK MARIBOR BRANIK : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO (spletni prenos na RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Vid Kačičnik, rokometaš RK Maribor Branik:
"Vzdušje v ekipi je sproščeno. Mislim, da s soigralci že od začetka sezone nestrpno čakamo to tekmo s Celjem. Dali bomo vse od sebe od prve sekunde, saj mislim, da je to edini način, da lahko pariramo favoriziranim tekmecem."

Ob 18.30:
RD LL GROSIST SLOVAN : RK KRŠKO (spletni prenos na RZS TV)

IZJAVI PRED TEKMO:

Robert Sanković, rokometaš RD LL Grosist Slovan:
"V domači dvorani nas čaka zelo pomembna tekma proti ekipi Krškega. Že cel teden treniramo s polno močjo, da bosta pomembni dve točki ostali na Kodeljevem. Verjamem, da z močno igro v obrambi in zbranostjo v napadu lahko dosežemo ugoden rezultat in se zavihtimo nazaj na zmagovalne tirnice.”

Jure Škafar, rokometaš RK Krško:
"Po dobri predstavi doma proti ekipi Maribora nas v soboto čaka nova tekma proti ekipi Slovana. S fanti se bomo poizkusili čim bolje pripraviti na tekmece in verjamemo, da lahko s takšno obrambo, kot smo jo prikazali proti Mariboru, in pomočjo navijačev, osvojimo novi točki. Definitivno pa bo potrebno odigrati res dobro tekmo."

Ob 19.00:
RK DOBOVA : RD KOPER (spletni prenos na RZS TV)

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : MRK KRKA (spletni prenos na RZS TV)

IZJAVA PRED TEKMO:

Nik Pirnat, rokometaš RK SVIŠ Ivančna Gorica:
"Po nekaj težjih domačih tekmah smo z ekipo željni dobre predstave pred našimi navijači. K nam prihaja Krka, ki je v tej sezoni nevaren tekmec za vsako ekipo v ligi, zato vemo, da nas čaka zahtevna naloga. Vabim čim več naših navijačev, da nam pomagajo dobiti dve točki."

Sreda, 7. decembra, ob 19.00:
RD RIKO RIBNICA : RK SLOVENJ GRADEC (spletni prenos na RZS TV)

Že odigrano, sreda, 30. novembra:
RK TRIMO TREBNJE : RK GORENJE VELENJE 27:32 (15:16)
VEČ O TEKMI
LESTVICA LIGE NLB