3. 12. 2022

Po napeti tekmi in končnici delitev točk v Luciji

Zelena skupina 1. ženske rokometne lige je v soboto odigrala tekme 6. kroga. Z boljšim drugim polčasom se je zmage razveselila Zvezda Logatec, obračun med Piranom in Olimpijo se je po drami končal z neodločenim izidom, medtem ko so bile Koprčanke doma zanesljive.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 6. KROG

Sobota, 3. decembra:
ŽURD KOPER : ŠDRŠ VRHNIKA 31:25 (17:10)
Marič 9 (4), Martič 7 (1); Nusdorfer 5 (3), Gabrovšek, Cankar (3) in Verbič po 4.
STATISTIKA

Primorke so se razveselile druge zmage v sezoni. Korak pred tekmicami so bile skozi celotno tekmo, čeprav so jim te v prvem polčasu še vztrajno sledile.
Vanja Marič, z devetimi zadetki najboljša koprska strelka, je v 10. minuti svojo ekipo popeljala do vodstva s 4:1, v 21. minuti pa je prednost prvič poskočila na štiri zadetke (11:7).
Vrhničanke so za tem nekoliko strnile svoje vrste, do 25. minute prepolovile svoj zaostanek (10:12), nato pa znova popustile. Gostiteljice so to izkoristile, do odhoda na glavni odmor pripravile niz 5:0 in si tako priigrale novo najvišjo prednost (17:10). Po vrnitvi na igrišče so uspešno zadrževale prednost in na koncu slavile zmago.

IZJAVI PO TEKMI:

Tanaja Prašelj, rokometašica ŽURD Koper:
"Prikazale smo odlično igro, steklo nam je v obrambi in tudi v napadu. Soigralkam lahko samo čestitam za prikazano."

Sara Verbič, rokometašica ŠDRŠ Vrhnika:
"Zelo smo razočarane. Že prvi polčas smo začele zelo ležerno, nismo stisnile v obrambi, nismo si niti pomagale. V drugem polčasu smo začele igrati malo boljše, ampak še vedno ni bila to igra, ki smo jo kazale na drugih tekmah. Upamo, da bo na naslednji tekmi boljše."

RK SAVA KRANJ : RK ZVEZDA LOGATEC 30:38 (16:15)
Nosan 9, Kuralt in Ožegovič (2) po 4; Simšič 12 (5), Berzelak 7.

Rokometašice z Logatca so v boljšim drugim polčasom vpisale drugo zmago v sezoni. S štirimi točkami so se na lestvici poravnale s tokratnimi tekmicami iz vrst Save Kranja. Enako število točk imata še Koper in Vrhnika. Omenjene ekipe so zvrščene od 3. do 6. mesta zelene skupine.
Obračun na Gorenjskem je bil dolgo časa tesno poravnan, pri čemer sta si minimalni vodstvi zagotavljali tako domača kot gostujoča zasedba. Prelomno je bilo obdobje med 39. in 40. minuto, v katerem je na sceno stopila Lea Berzelak. 22-letna srednja zunanja rokometašica je tedaj zadela trikrat zapovrstjo, Zvezdo popeljala do vodstva s 24:21, ki ga s soigralkami nato niso več izpustile iz rok. Zmago so potrdile v 49. minuti, ko so z dvema igralkama več v polju povedle s 30:23.
Pri Savi Kranju je bila z devetimi zadetki najboljša Sara Nosan, na drugi strani jih je 12 dosegla Nika Simšič. Berzelakova ji je sledila sedmimi goli.

IZJAVI PO TEKMI:

Sara Nosan, rokometašica RK Sava Kranj:
"V prvem polčasu smo igrale dobro, bile smo zbrane. V drugem nam je zbranost popustila, naredile smo preveč napak, v obrambi nismo bile čvrste in rezultat tekme je temu primeren."

Peter Terčič, trener RK Zvezda Logatec:
"Po seriji slabših rezultatov in velikih nihanj v igri smo se pobrali in tokrat odigrali dobro tekmo. Končno nam je uspelo odigrati dober drugi polčas in zato smo zasluženo dobili dve točki. Zelo  sem zadovoljen s prikazano igro svojih punc. Tudi Sava Kranj je igrala zelo solidno."

RK PIRAN : RK OLIMPIJA 26:26 (14:13)
Kokotec 7, Hojnik in Trogar po 5; Bukvič 6 (2), Barukčič 5 (1).
STATISTIKA

Potem ko so rokometašice Pirana nedavno na domačem parketu klonile prvič v sezoni - na dvoboju edinih neporaženih ekip zelene skupine je bila boljša Ljubljana -, so sedaj na istem mestu vpisale še prvi neodločen rezultat. Končnica je bila razburljiva, saj so se Primorke preobratom v zadnji minuti povzpele na gol naskoka, v zadnji minuti pa nato po sedemmetrovki ostale zgolj pri točki.
Celotna tekma je bila izjemno izenačena, saj si nobena izmed ekip, ki sta se izmenjavali v vodstvu, ni uspela priigrati več kot dva gola prednosti. Zadnjič sta zasedbi dva gola ločila v 49. minuti, ko je Neža Herodež zadela za vodstvo Olimpije z 21:19. Primorke so tekmice ujele že dve minuti kasneje na 22:22, v 52. minuti pa z golom Anje Mattica povedle s 23:22. Dobre tri minute pred koncem so bile v ospredju znova Ljubljančanke (25:24), v zadnjo minuto pa sta se ekipi podali ob izenačenem rezultatu 25:25.
V končnici je za minimalno vodstvo Pirančank poskrbela Nika Hojnik, za izenačenje in delitev točk pa je v izdihljajih tekme s črte sedmih metrov zadela Hana Veber Marton.
Pri Piranu je bila na koncu s sedmimi zadetki najboljša Kristina Kokotec, na drugi strani je Tjaša Bukvič zadela šestkrat.

IZJAVI PO TEKMI:

Neja Turnšek, rokometašica RK Piran:
"Nismo bile ravno najbolj navdušene nad igro. Iz najslabše situacije smo dobile najboljše. V zadnjih treh minutah tekme je bilo za dva, tri gole razlike. Lahko bi se tekma zaključila drugače. Smo pa dobile vsaj eno točko. Punce smo vidno in očitno razočarane in upamo na boljše izkupičke na prihodnjih tekmah. Še vedno se bomo borile za višje mesto v skupini. Nič še ni izgubljeno."
 
Taja Merkuž, rokometašica RK Olimpija:
"V igro smo se podale pripravljene. Vedele smo, da so Pirančanke dobra, kakovostna ekipa, ki na lestvici zaseda drugo mesto. Zato smo želele proti njej igrati čim bolje. Dale smo vse od sebe. Menim, da smo igrale dokaj dobro in da smo lahko z igro zadovoljne. Morda nam je na koncu zmanjkalo malo rokometne sreče. Tekmice bomo kmalu pričakale v Ljubljani z željo, da jih premagamo."

LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE - ZELENA SKUPINA
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Točke
1 ROKOMETNI KLUB LJUBLJANA 5 5 0 0 165:122 10
2 RK PIRAN 5 3 1 1 155:138 7
3 Ž.U.R.D. KOPER 5 2 0 3 132:135 4
4 RK SAVA KRANJ 5 2 0 3 145:150 4
5 RK ZVEZDA LOGATEC 5 2 0 3 133:144 4
6 ŠDRŠ VRHNIKA 5 2 0 3 141:172 4
7 RK OLIMPIJA 6 1 1 4 157:167 3