6. 12. 2022

Trebanjci prvi med najboljših osem

Rokometaši Trima Trebnjega so prvi udeleženci četrtfinala rokometnega Pokala Slovenije za moške. Na dolenjskem obračunu so za napredovanje s suvereno predstavo odpravili Sviš Ivančno Gorico, 35:22 je bilo v Trebnjem.

Trebanjska zasedba je vodila domala skozi celoten obračun. V 14. minuti je Miljan Ivanović, ob Janu Jurečiču z osmimi zadetki najboljši strelec Trima, povišal na 8:3. Ekipi sta na glavni odmor odšli pri razliki petih zadetkov (16:11), že ob vrnitvi na parket pa so izbranci Uroša Zormana dodali na plin. Lan Grbić je v 34. minuti povišal na 20:12, nato pa s soigralci tekmo mirno pripeljal h koncu ter si z zmago priboril napredovanje med najboljših osem ekip pokalnega tekmovanja.

Večina preostalih obračunov bo na sporedu v tednu pred začetkom božično-novoletnega premora, medtem ko bo tekma med Veliko nedeljo in Krko na sporedu v januarju.

To sredo bodo znani še zadnji udeleženci osmine finala. Za napredovanje in tekmo proti Mariboru Braniku se bosta od 20. ure dalje borila Mokerc-KIG in LL Grosist Slovan.
POKAL SLOVENIJE ZA MOŠKE, OSMINA FINALA
Torek, 6. decembra:
RK TRIMO TREBNJE : RK SVIŠ IVANČNA GORICA 35:22 (16:11)
Ivanović in Jurečič (4) po 8; Abramović 7 (1), Tekavčič in Justin po 3.
STATISTIKA

Sreda, 21. decembra, ob 18.00:
RK SLOVENJ GRADEC : RK GORENJE VELENJE

Ob 19.30:
MRK LJUBLJANA : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
RD KOPER : RK KRŠKO

Petek, 23. december, ob 18.00:
RK ČRNOMELJ : RK JERUZALEM ORMOŽ

Ob 19.00:
RK KOČEVJE : RK JADRAN HRPELJE-KOZINA

Sobota, 21. januarja, ob 18.00:
RK VELIKA NEDELJA : MRK KRKA