7. 12. 2022

V tesni končni Ribničani odbili koroške napade

Na zadnji tekmi 11. kroga Lige NLB so se po tesni končnici do zmage prebili rokometaši Rika Ribnice. Ti so v končnici odbili vse napade Slovenj Gradca in zmagali s 33:32.

Glavnina preostalih tekem je bila na sporedu pretekli konec tedna, ki so se zmag razveselile zasedbe Celja Pivovarne Laško, LL Grosista Slovana, Krke in Kopra. Že prejšnjo sredo je Gorenje Velenje na gostovanju ugnalo Trimo Trebnje.

LIGA NLB, 11. KROG

Sreda, 7. decembra:
RD RIKO RIBNICA : RK SLOVENJ GRADEC 33:32 (18:16)
Hrastnik 8, Laljek 7 (3); Štumpfl 8, Cvetko 7 (1) in Yankovskyy po 7.
STATISTIKA

Igralec tekme: Ilija Bogdanović (RD Riko Ribnica)

Ribničani so zaradi obveznosti na mednarodni sceni - konec minulega tedna so na prvi tekmi 3. kroga evropskega pokala v gosteh premagali avstrijski Fivers Margareten s 35:33 - v sredo odigrali tekmo 11. kroga. Po hudem boju so na kolena položili tekmece iz Slovenj Gradca in imajo na četrtem mestu točko več od petouvrščenih Novomeščanov, "v dobrem" pa imajo še zaostalo tekmo sedmega kroga proti tekmecem iz Ivančne Gorice.
Slovenj Gradec je po četrtem porazu v tej sezoni zadržal šesto mesto v 14-članski ligi NLB.
V mestu suhe robe se je od prve do zadnje minute odvijal enakovreden boj. Do 57. minute je bila tekma povsem odprta (30:30), končnica tekme pa je minila v znamenju izbrancev domačega trenerja Boruta Mačka.
Po dveh golih Uroša Miličevića in Gašperja Hrastnika so povedli z 32:30. Korošci so jim do zadnjega zvoka sirene dihali za ovratnik, odločilni gol za vodstvo s 33:31 pa je za gostitelje prispeval Leon Ljevar.
V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Hrastnik, v gostujoči pa Uroš Štumpfl. Oba sta dosegla po osem golov.
Zasedba iz Slovenj Gradca bo konec tega tedna gostila Maribor Branik, ekipa iz Ribnice, ki jo konec tega tedna čaka evropski povratni dvoboj, pa bo 14. decembra gostovala v Novem mestu.

IZJAVI PO TEKMI:

Ilija Bogdanović, rokometaš RD Riko Ribnica:
"Za nami je zelo težka tekma, vendar na koncu šteje le zmaga. Smo v zgoščenem ciklusu tekem. Najpomembneje je, da sta točki ostali doma. Gremo naprej proti avstrijskemu Fiversu, da preživimo zimske počitnice v Evropi."

Kristian Eskeričić, rokometaš RK Slovenj Gradec:
"Za nami je zelo težka in izenačena tekma. Prvi polčas je bil pretežno izenačen, vendar je v zaključku polčasa Riku Ribnici uspelo pobegniti za dva gola. V drugem polčasu smo domačine ves čas lovili, nekajkrat tudi izenačili, vendar v samem zaključku tekme sreča ni bila na naši strani."

Sobota, 3. decembra:
RK MARIBOR BRANIK : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 28:31 (14:15)
RD LL GROSIST SLOVAN : RK KRŠKO 32:30 (18:14)
RK DOBOVA : RD KOPER 22:27 (10:13)
RK SVIŠ IVANČNA GORICA : MRK KRKA 27:29 (13:14)
VEČ O TEKMI

Že odigrano, sreda, 30. novembra:
RK TRIMO TREBNJE : RK GORENJE VELENJE 27:32 (15:16)

Petek, 2. decembra:
RD URBANSCAPE LOKA : RK JERUZALEM ORMOŽ 26:29 (13:11)
LESTVICA LIGE NLB
Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Dani : prejeti goli Točke