28. 1. 2022

Ajdovke zanesljive na gostovanju v Velenju

Rokometašice Mlinotesta Ajdovščine so s petkovo zmago podaljšale niz neporaženosti na osem tekem.

Edini petkov obračun modre skupine 1. ženske rokometne lige so dobile Ajdovke. Na gostovanju v velenjski Rdeči dvorani so bile s končnim rezultatom 35:18 boljše od gostiteljic.

V soboto bosta v okviru 14. kroga modre skupine 1. ženske rokometne lige na sporedu še srečanji med Celjankami in Zagorjankami ter Ptujčankami in Novomeščankami.

Vsi dvoboji 12. kroga zelene skupine so prestavljeni, prav tako tudi obračuna modre skupine med Žalčankami in Ljubljančankami ter Litijčankami in Izolankami.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 14. KROG:

petek, 28. januarja:
ŽRK VELENJE : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 18:35 (9:19)
Kaltak, Žekič, Ferenc (1), Oder (2) in Jeras po 3; Perazić (1) in Abina po 8.

Rokometašice Mlinotesta Ajdovščine so v obračun v Velenju zakorakale odločno. Že v uvodnih desetih minutah so si priigrale šest golov prednosti (8:2), v nadaljevanju pa vodstvo še povečevale. Izbranke Snežane Rodič so v prvi polovici tekme nasprotno vratarko premagale devetkrat, gostje pa so mrežo zatresle 19-krat. Rezultat ob polčasu je znašal 19:9.
V drugem delu dvoboja gostiteljice niso uspele ujeti priključka, Ajdovke pa so nadaljevale z dominantno predstavo. Mirjeta Bytyqi je v 54. minuti zadela za povišanje vodstva na 15 zadetkov (32:17), na koncu pa so se gostje veselile zmage s 17 goli prednosti (35:18).
Nobena od Velenjčank ni bila posebej razigrana, pet rokometašic je zadelo trikrat. Najbolj zaslužni za zmago Ajdovk pa sta bili Slađana Perazić in Ana Abina. Obe sta prispevali po osem golov.
V 15. krogu Ajdovke čaka novo gostovanje, tokrat v Izoli. Na pot pa se bodo odpravile tudi Velenjčanke, pričakuje jih ekipa Ptuja.

IZJAVI PO TEKMI

Aida Hadžić, rokometašica Velenja:
"Tekmo smo začele slabo, naredile smo veliko tehničnih napak in zgrešile veliko strelov. Premalo zbranosti v napadu in obrambi je pripeljalo do takšnega rezultata."

Slađana Perazić, rokometašica Mlinotesta Ajdovščine:
"Tekmo smo zelo dobro odprle v obrambi, s tem pa nam je steklo tudi v napadu. Skozi celotno srečanje smo ohranjale visoko raven igre. Posledično nesemo dve točki v Ajdovščino."

Še sledi:

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 14. KROG:

sobota, 29. januarja, ob 18.00:
ŽRK Z'DEŽELE : RŽK ZAGORJE

ob 19.00: