20. 6. 2022

V drugo Argentinke boljše

Slovenska ženska mladinska reprezentanca je v ponedeljek prvič preizkusila igrišče v legendarni dvorani Golovec, v kateri jo od srede naprej čakajo nastopi v prvem delu svetovnega prvenstva. Na zadnji pripravljani tekmi so se izbranke Sebastjana Oblaka še v drugo pomerile z Argentinkami, ki so bile tokrat boljše s 30:26.

Za razliko od tekme v Zrečah, ko so slovenske rokometašice v soboto zmagale s 26:25, je Oblak tokrat izdaten počitek namenil nekaterim nosilkam igre in s tem več priložnosti namenil ostalim igralkam. Najbolj jo je izkoristila Nika Ocepek, ki je v uvodnih minutah sama držala priključek s tekmicami iz Južne Amerike, na koncu pa obračun sklenila pri devetih zadetkih.

Nastopi med svetovno elito se za mlade slovenske rokometašice v dvorani Golovec začenjajo v sredo proti Mehiki. V petek se bodo nato pomerile s Čilom, v soboto pa še z Nemčijo. Vse tekme se bodo začele ob 18.30.

PRIPRAVLJALNA TEKMA MLADINK

Ponedeljek, 20. junija (Celje):
SLOVENIJA : ARGENTINA 26:30 (13:12)
Slovenija:
Klemenčič, Taeng on Čokelc 1, Ocepek 9, Kolobarič 3, Tomc, Artelj, Novak, Kogovšek 1, Polak 3, Marković 2, Hilj, Černigoj 2, Dobnik 1, Zulić 2, Žener 2, Posega, Kuralt, Džajić.

Sobota, 18. junija (Zreče):
SLOVENIJA : ARGENTINA 26:25 (12:12)
Slovenija:
 Barukčič 2, Klemenčič 5, Taeng on Čokelc 2, Novak 11, Tomc, Marković 2, Zulić, Kogovšek, Ocepek 1, Hilj 1, Žener 1, Artelj 1, Černigoj, Kolobarič, Polak, Posega, Kuralt, Džajić.