11. 8. 2006

Prva tekma mladincev na EP - Slovenija : Francija 33 : 29 (12 : 16)

SLOVENIJA – FRANCIJA 33 : 29 (12 : 16)
Innsbruck – Univerzitetna športna dvorana v Innsbrucku. 300 gledalcev. Sodnika: Jan E. Leandersson in Mikael Lindroos (oba Finska).
Slovenija: Skok (6 obramb + 2x7m), Karpan (11 obramb); Klepej 3, Bečirovič 2, Šimič 3, Hartman, Bezjak 3, Kleč 5, Gregorc 3, Skube 1, Poklar 10 (3), Furlan 2(2), Sever, Abrahamsberg 1. Trener: Janez Ilc
Francija: Gerard (11 obramb + 1x7m), Calic (1x7m); Vially 5, Honrubia 4(2), Siakam 5, Casanova 6(1), Paillasson, Desgrolard 1,Bouchkara, Bakekolo, Ortega 1, Guillard 5, Davignon, Anic 2. Trener: Guy Petitgirard
Sedemmetrovke: Slovenija 5/7; Francija 3/5.
Izključitve: Slovenija 12; Francija 16 minut.

Od pekla do raja je zares kratka pot. To so dokazali rokometaši Slovenije, ki so proti Franciji dobili že izgubljeno tekmo. Trener Janez Ilc je začel s sedmerko: v vratih Skok, na krilih Gregorc in Furlan, v zunanji liniji Klepej – Poklar – Bezjak, na črti Kleč. Trema je na začetku naredila svoje. Fantom so zadrhtele roke, igra z igralcem več ni in ni stekla, še več Francozi so z igralcem manj bili uspešnejši. Mladim Slovencem nikakor ni uspelo zaustaviti francoske zunanje linije, ki je vratarja Skoka razbijala z razdalje. Francozi so najprej povedli z 10:5 in nato že s +6, 15:9. Klop Slovenije je ob zaostanku reagirala z uspešno menjavo vratarja. Skoka je v končnici polčasa s tremi pomembnimi obrambami zamenjal Karpan in na odmor se je odšlo z znosnim zaostankom štirih zadetkov (12:16).
Začetek drugega polčasa je obetal polom Slovenije, saj so Francozi uspešno nadaljevali s serijo strelov iz razdalje in povedli s +8, 22:14. Nezaustavljivi so bili levi zunanji črnec Siakam, srednji zunanji Guillard in desni zunanji Casanova. Nato pa čudežni preobrat. Trdna obramba na čelu s Karpanom (8 obramb v 2. polčasu), hitra igra v napadu je obrodila sadove in Slovenija se je počasi približevala Francozom, katerim so pojenjale moči. Sledi izenačenje na 25:25 in nato še v 54. minuti prvo vodstvo z 29:28. Pri tem še Slovenci zapravijo sedemmetrovko (Poklar), protinapad (Kleč) in še dva napada (Skube, Bezjak). Ampak odlična obramba na čelu s Skokom, ki je odlično v zaključku ponovno zamenjal Karpana zdrži vse francoske napade in nato z umirjeno igro ter natančnimi zaključki raspoloženega Poklarja (met 10/14) tekmo pripelje do izjemne zmage.

IZJAVA:
Boris Bečirovič: Tekmo smo slabi začeli in hitri Francozi so nam hitro ušli. No v drugem polčasu smo le strnili svoje vrste in po izjemno borbeni igri spreobrnili potek tekme. Tudi pri osmih golih zaostanka sem verjel v preobrat, saj verjamem svojim soigralcem in zame na igrišču nikoli ni bele zastave. Tudi pri minus osem ne.
Rok Šimič: Zelo težka tekma. V prvem polčasu nismo znali zaustaviti zunanje francoske linije, ki je zadevala tudi iz nemogočih pozicij. No v drugem polčasu smo dokazali, da je potrebno računati na nas, čeprav so nas nekateri že pred odhodom na EP odpisali. Jutri so na vrsti Čehi, nova težka tekma in verjamem v srečen konec.