6. 8. 2006

Sprostitvena sobota mladincev

Princi (mladinci) na belih konjih
Slovenska mladinska reprezentanca je sobotno popoldne preživela brez treninga, a to še ne pomeni, da so fantje zapravljali čas. Trenerja Janez Ilc in Alen Mihalj sta se odločila, da po eno in pol urnem dopoldanskem treningu in po nekaterih težavah s poškodbami, popoldan fantje preživijo družno skupaj v naravi. Tako je sledil ogled cerkve Sv. Jurija na Legnu pri Slovenj Gradcu in jahanje konj na bližnjem country klubu s konji. Za veliko število mladih rokometašev je to nasploh bilo prvo srečanje s konji in tako je pri nekaterih do prvega stika s konjem vladal strah. Nato pa so se fantje sprostili in pričeli uživati v jahanju. Ob pogledih na fante in konje bi ženski del populacije zagotovo komentiral:« Princi na belih konjih«.
Po srečanju s konji so fantje spoznali tudi enega najbolj znanih mojstrov na svetu v izdelavi predmetov iz medu. To je g.Hrabroslav Perger s svojo družino. Ob obisku medičarstva Perger, ki deluje že od leta 1757, je sledila še pokušina keksov, bonbonov in odlične brezalkoholne medice. Skratka fantje z vodstvom so preživeli res lep in poučen popoldan.
Štirje treningi in dve tekmi
Le še toliko mladince Slovenije loči do konca drugega dela priprav. V nedeljo sledita dva treninga ob 9.00 in 17.00 uri, in nato še treninga v ponedeljek in torek, kjer sta na sporedu še tekmi z evropskimi in svetovnimi prvaki pri letniku 1986 Srbi. V ponedeljek je tekma v Slovenj Gradcu na sporedu ob 18.00 uri, v torek pa zaenkrat ob 14.00 uri, čeprav bo najverjetneje tekma odigrana kakšno uro prej, saj Slovenci odhajajo domov, da očistijo potrebno perilo in v sredo zjutraj pripravljeni krenejo proti Innsbrucku. Zanimivo, da Srbi iz Slovenj Gradca potujejo že proti Innsbrucku, kjer bodo nastopili v skupini C skupaj z Belorusijo, Avstrijo in Estonijo.

Vročica pred odhodom na EP se stopnjuje
Trenerja Ilc in Mihalj imata v Slovenj Gradcu na razpolago 19 rokometašev, šestnajst pa jih odpotuje na EP. Zaenkrat še niso znana imena potnikov v Avstrijo, kakor tudi tisti trije, ki ne bodo odpotovali v Innsbruck. Bilo je nekaj ugibanj ali bodo na EP mladincev priložnost dobili kateri kadeti, npr. Aljoša Čudič in Jure Dolenec, ki sta že oblekla dres mladinske repke. Toda Ilc se je odločil, da bodo priložnost dobili le fantje, ki so skupaj opravili prvi in drugi del priprav na Kopah in v Slovenj Gradcu. Tako na treningih pri reprezentantih ni nobenega popuščanja saj ni »nedotakljivih«, ki bi si že zagotovili nastop na EP.

Vsi treningi ob 9.00, tekme ob 14.00 uri
Prva tekma Slovenije na prvenstvu bo v četrtek 10. avgusta ob 14.00 uri proti Franciji v univerzitetni športni dvorani v Innsbrucku. Tekmi 2. kroga proti Češki in 3. kroga proti Švedski bosta prav tako ob istem času in v isti dvorani. Jutranji treningi v Avstriji bodo ob 9.00 uri, zato so že treningi na pripravah bili tempirani na 9.00 uro, pripravljalne tekme pa večinoma na 14.00 uro.