4. 8. 2006

Kadeti pred tekmo z Avstrijo

Kadetsko rokometno reprezentanco Slovenija čaka v soboto še zadnja tekma evropskega prvenstva v Estoniji, in sicer se bodo v srečanju za 13. mesto pomerili z izbrano vrsto Avstrije.
Danes je imela reprezentanca Slovenija prost dan, saj potekajo polfinalni boji in tekme za razvrstitev od 5. do 8. mesta. Igralci so dopoldne opravili trening v telovadnici, popoldne pa še enega, in sicer na prostem, kjer so imeli tekaški trening.
Težave s poškodbami in hrano
Zdravstveno stanje je tokrat slabše, saj jutri ne bo mogel nastopiti Dejan Anderluh – zanj je bilo zaradi poškodbe zapestja prvenstva konec že po tekmi s Češko. Poleg »Andija« pa je na tekmi proti Rusiji utrpel rahel pretres možganov Boštjan Špegel, ki je tudi izpustil oba petkova treninga, kakor tudi Luka Peterlin, ki se je kot kaže zastrupil s hrano. Glede slednje je kar nekaj igralcev potožilo, da imajo prebavne motnje, kar pa ni nič čudnega, ko pa sta vsak dan kosilo in večerja praktično enaka. Igralci že v naprej vedo kaj bodo jedli, tako sta na jedilniku vedno dve izmed naslednjih jedi – makaroni, kuhan krompir ali riž – ob tem pa dobijo še meso v omaki. Na jutranjem treningu je obnovil poškodbo gležnja vratar Čudič in izpustil popoldanski trening. Z izjemo Anderluha naj bi preostali trije nastopili na sobotni tekmi.

Uroš Paladin, igralec Slovenije: »Proti Avstriji gremo na zmago, saj si jo glede na prikazano igro proti Rusiji tudi zaslužimo. Proti slednjim smo dokazali, da znamo igrati kot je potrebno, proti Avstrijcem pa bomo dokazali, da si zaslužimo 13. mesto, čeprav se prav vsi zavedamo, da bi morali biti uvrščeni veliko višje.«
Boštjan Špegel, igralec Slovenije: »Pričakujemo zelo težko tekmo, vendar glede na zadnjo srečanje proti Rusiji, smo lahko optimistični, saj nam je igra »stekla« tako v obrambi, kot tudi v napadu. V slednji smo delovali enotno, kot ekipa, na pa kot na tekmah pred tem srečanjem, ko smo igrali vsak za sebe.«

V finalu Hrvaška in Danska
V popoldanskih urah je potekal polfinale, ki so si ga ogledali tudi slovenski reprezentanti. V prvi tekmi sta se srečali izbrani Hrvaške in Poljske, boljši pa so bili »južni sosedi«, ki so Poljake »razbili« za 14 zadetkov. Druga tekma med Dansko in Švedsko je bila veliko bolj izenačena, končala se je šele po podaljških, spretnejši pa so bili Danci in tako postali drugi nedeljski finalisti.