4. 8. 2006

RK Prevent - Slovenija mladinci 29 : 28 (14 : 12)

PREVENT - SLOVENIJA 29 : 28 (14 : 12)
Slovenj Gradec – ŠD Slovenj Gradec. 100 gledalcev. Sodnika: Štrigl in Andrelič.
Prevent: Jelen, Lainšček; Peterlin 1, Plešej 1, Dujmovič 7, Vidic 3, Štusaj 4, Mujanovič 2, Nikolič 5(1), Korošec 4, Gams 2. Trener: Ivan Vajdl
Slovenija: Kaspar, Karpan; Furlan 1, Poklar 7(2), Bečirovič, Ilc, Abrahamsberg 1, Bezjak 2, Šimič 3, Sever, Skube 3, Kleč 3, Klepej 2, Čančar, Gregorc 3, Muhovec, Hartman, Planinšek. Trener: Janez Ilc
Sedemmetrovke: Prevent 1/1; Slovenija 2(2).
Izključitev: Prevent 10; Slovenija 4 minut.
V drugem delu priprav so Slovenci odigrali še tretjo tekmo v treh dneh in še tretjič izgubili. Tokrat so z golom prednosti slavili »ježki«, ki so se tekme lotili kar precej ostro. Tako je poškodbo prsta na nogi skupil Sebastian Skube. Na srečanju zaradi poškodbe roke ni nastopil Boris Bečirovič. V ekipi še vedno bili prvega vratarja Matevža Skoka.
Trener Janez Ilc je srečanje začel s sedmerko: v vratih Karpan, na krilih Šimič in Gregorc, na pivotu Kleč, v zunanji liniji Poklar – Furlan – Bezjak. Ježki so tekmo bolje pričeli in po zaslugi raspoloženega in natančnega Dujmoviča ( 6 zadetkov v 1. polčasu) povedli z 8:5. Nato s serijo 5:0 in vodstvom 10:8 odgovorijo mladinci Slovenije pri katerih je v 1. polčasu zablestel Grega Karpan z desetimi obrambami (skupaj v 40. minutah na parketu 12 obramb). V zaključku 1. polčasa Slovenjgrajčanom, katerim je to bila prva pripravljalna tekma uspe uiti na prednost dveh zadetkov, 14:12.
V uvodnih minutah nadaljevanja so varovanci Ilca izkoristili dva igralca več v polju in izid pri 16:16 izenačili. V igri z igralcem več je zablestel Sebastian Skube, ki je še enkrat več dokazal, da je izjemno pomemben mož pri igri Slovenije z igralcem več. Skubetova preigravanja ena na ena so za nasprotnike res težka za zaustavit. V zaključku tekme je Sloveniji le uspelo povesti s 26:25, toda pri Preventu je presenetil robustni Korošec, ki je s štirimi zadetki svoje moštvo pripeljal do minimalne zmage.