30. 1. 2009

Ljubljana bo gostila evropsko univerzitetno prvenstvo v rokometu

Od 15. do 21. junija 2009 bo Ljubljana gostila 4. evropsko univerzitetno prvenstvo v rokometu, na katerem bo nastopilo 16 moških in osem ženskih ekip. V torek, 3. februarja ob 13. uri, bo (predvidoma v prostorih Univerze v Ljubljani) tudi novinarska konferenca, na kateri bodo predstavljene vse podrobnosti junijskega tekmovanja, na katerem bo Slovenija branila lansko prvo mesto.

Slovenska prestolnica bo v junijskih dneh oživela tudi na račun rokometa, saj bo gostila evropsko univerzitetno prvenstvo. Na lanskem prvenstvu v Nišu je ekipa Univerze v Ljubljani osvojila naslov evropskih univerzitetnih prvakov. Letos bo lahko odmeven uspeh ponovila tudi na domačih tleh, ko bodo tekme v Hali Tivoli in dvorani na Kodeljevem.

Vabljeni ste na novinarsko konferenco, ki v torek, 3. februarja, na kateri je predviden slavnostni podpis pogodbe o organizaciji prvenstva med Univerzo v Ljubljani, Rokometno zvezo Slovenije in Mestno občino Ljubljana. Ob tem bosta predstavljeni obe ekipi, strokovno vodstvo in njuni cilji. Selektor moške reprezentance je Slavko Ivezič, ženske pa Marta Bon.