11. 2. 2009

Škofjeločani danes v gosteh proti Švicarjem

Rokometaši Merkurja iz Škofje Loke bodo danes ob 19.30 odigrali prvo tekmo osmine finala evropskega pokala EHF. V St. Gallnu bo njihov nasprotnik švicarski klub St. Otmar, povratna tekma pa bo v soboto, 21. februarja, v Škofji Loki.

 

Že z zmago v prejšnjem krogu proti avstrijski ekipi AonFivers so Gorenjci dosegkli največji uspeh v klubski zgodovini, danes pa jih čaka sedma tekma na mednarodnem prizorišču. Izkušenim Švicarjem v domačih tekmovanjih (tako kot tudi Merkurju) ne gre vse po načrtih, saj so v ligaškem obračunu najprej visoko izgubili na gostovanju proti Kadettnu iz Schaffhausna (20:36), konec minulega tedna pa še pokalni dvoboj v Bernu (20:22). Proti trenutno četrtouvrščeni ekipi v švicarskem državnem prvenstvu Merkurjev trener Gregor Cvijič ne bo mogel računati na poškodovana Boštjana Ficka in Anžeta Rebiča, kljub temu pa seveda ni vrgel puške v koruzo: "Ni toliko pomembno, kje se igra, bistveno je, kako se igra. Kar se tiče pristopa, v našem klubu ni bil vedno tak, kot bi moral biti, kar sem videl tudi ob ogledu nekaterih lanskih tekem. Vendar me veseli, da so fantje na obeh evropskih tekmah v letošnji sezoni pokazali obilo želje, volje in borbenosti, kar jih je tudi pripeljalo do obračunov s Švicarji."

 

V škofjeloškem taboru so si seveda ogledali nekaj posnetkov z igro današnjega nasprotnika, o St. Otmarju pa Cvijič pravi: "Švicarski klub vse gradi na zelo ostri igri v obrambi. Toda ob našem pravem pristopu lahko iztržimo tudi ugoden izid. Če bo nasprotnik boljši, mu bomo pač čestitali, toda v Švico nikakor ne gremo samo gledati na uro." Najboljši strelec St. Otmarja je 27-letni Martin Engelar, med tujci pa velja predvsem omeniti avstrijskega zunanjega igralca Bernda Friedeja, Belorusa Alekseja Usika in južnokorejskega vratarja Hana Kyunga Taija.