11. 2. 2009

Pajovič sedemkrat za Ciudad Real, Kavtičnikovi štirje zadetki za Kielovo zmago v derbiju

Zaradi tekmovanj v evropskih pokalih je bilo nekaj tekem v španski in nemški ligi odigranih že vnaprej. V derbiju 17. kroga v Španiji je Ciudad Real zlahka opravil z Valladolidom (32:21, Aleš Pajovič sedem zadetkov), Vid Kavtičnik pa je k zmagi Kiela v derbiju 20. kroga nemške lige proti Magdeburgu v gosteh (34:32) prispeval štiri gole.

 

Potem ko je Valladolid v prejšnjem krogu doma premagal Barcelono s 30:27, je bil proti Ciudadu Realu povsem brez moči. Gostitelji so že ob polčasu vodili s 17:9, v drugem delu pa so prednost še povečali. Skupaj z Olafurjem Stefanssonom je bil Aleš Pajovič s sedmimi zadetki najučinkovitejši igralec derbija, Uroš Zorman v dresu Ciudada Reala ni igral, na nasprotni strani je Nenad Bilbija trikrat zadel v polno, Gregor Lorger pa ni imel nobene obrambe.

 

Kiel, vodilno moštvo nemške lige, je gostoval v Magdeburgu in v derbiju dosegel pomembno zmago s 34:32 (16:17). Pri poražencih je bil najučinkovitejši Kabangele (7 zadetkov), pri Kielu pa Loevgren (7), Karabatić, Jicha (po 5) in Kavtičnik (4).