11. 2. 2009

Merkur z "minus 8" iz Švice

Rokometaši Merkurja iz Škofje Loke so odigrali prvo tekmo osmine finala evropskega pokala EHF. Na gostovanju pri klubu Otmar St. Gallen v Švici so izgubili z osmimi zadetki razlike - 27:35 (12:16).

Otmar St. Gallen - Merkur 35:27 (16:12)

St. Gallen - Športna dvorana Kreuzbleiche, gledalcev 1.500, sodnika: Mazeika in Gatelis (oba Litva).

Otmar St. Gallen: Han, Engeler 6 (1), Christ 4, Pfruender 3, Lepp 1, Baechtold 4, Keller 5, Liniger 7 (1), Isenrich, Usik 2, Gunziger, Froehlich 3, Bernd, Pavlovic.

Merkur: Misovski, Cingesar 2, Dolinar 5 (3), Muhovec 2, Erčulj, Repar 5, Jamnik, Dolenec 3, Svetelšek 4, Bitežnik, Bajram 3, Mikanovič 1, Galof, Tomšič 2.

Sedemmetrovke: Otmar St. Gallen 4 (2), Merkur 3 (3).

Izključitve: Otmar St. Gallen 2, Merkur 10.

Gorenjci so se ob podpori okoli 50 navijačev in z odlično igro v obrambi enakovredno upirali do sredine prvega polčasa. Nato sta sledili dve izključitvi na Merkurjevi strani, kar so Švicarji dobro izkoristili in si priigrali prvo občutnejšo prednost. Škofjeločani so bili v nadaljevanju premalo natančni pri strelih na vrata, zato je Otmar St. Gallen prihajal do številnih (pol)protinapadov in si že do polčasa priigral štiri zadetke prednosti (16:12). V drugem polčasu je Merkur dolgo časa držal zaostanek iz prvega, toda v zadnjem delu je popustil in domače moštvo je do zadnjega znaka sirene prednost iz prvih tridesetih minut celo podovojilo (35:27). Povratno tekmo pred domačimi gledalci bodo Škofjeločani odigrali v soboto, 21. februarja, ob 20. uri. V osmini finala pokala EHF nastopa še en slovenski klub, Gorenje pa bo prvo tekmo proti madžarskemu Debrecenu odigralo to soboto ob 20. uri v Rdeči dvorani v Velenju.