13. 2. 2009

Velenjčani v boj za četrtfinale z Madžari

Rokometaši Gorenja bodo v soboto, 14. februarja, ob 20. uri odigrali prvo tekmo osmine finala evropskega pokala EHF. V Rdečo dvorano v Velenje prihaja madžarski klub DKSE Airport iz Debrecena, povratna tekma za uvrstitev med osem najboljših pa bo naslednjo soboto na Madžarskem.

 

Videoposnetki z Debrecenovo igro iz jesenskega dela sezone niso pravo merilo, kajti madžarsko moštvo je doživelo nekaj sprememb. V velenjskem taboru so v četrtek vendarle prejeli najbolj sveže posnetke z derbija Balatonfuered - Debrecen, ki se je končal z zmago gostiteljev s 27:24. Debrecen prihaja iz države, ki se lahko pohvali s šestim mestom na nedavnem svetovnem prvenstvu na Hrvaškem. V igri tokratnih nasprotnikov Gorenja izstopajo desni zunanji igralec Istvar Redei, srbski levi zunanji Marinko Kelečević in ukrajinski krožni napadalec Artem Višnjevski. Gre za moštvo s sodobnim slogom rokometa, ki je znano tudi po hitrem izvajanju centra in prodornimi (pol)protinapadi. Kljub temu so v taboru Velenjčanov prepričani, da jim bo uspelo vnovčiti bogatejše evropske izkušnje. Vprašljiv je samo nastop Serga Datukašvilija, ki ima nategnjeno zadnjo stegensko mišico.

 

Ivica Obrvan, trener Gorenja: "O nasprotniku imamo dovolj informacij, kajti na sredin derbi med Balatonfueredom in Debrecenom smo poslali našega snemalca. Vemo, da Madžari gojijo hiter in sodoben slog rokometa z obrambo 6-0. Osnovni cilj Gorenja je seveda uvrstitev v četrtfinale pokalnega tekmovanja, ki ga pa lahko uresničimo zgolj z maksimalnim pristopom in popolno zbranostjo. Če bomo na obeh tekmah prikazali kakovostno igro, bi morali v skupnem seštevku napredovati. V vsakem primeru bomo skušali uveljaviti vse naše prednosti, osnova za dober rezultat pa je seveda igra v obrambi."

 

Adnan Harmandić, igralec Gorenja: "Z zmago v gosteh na prvenstveni tekmi proti Jeruzalemu Ormožu smo naredili dobro osnovo pred tekmama z Madžari. Želimo si napredovanja v četrtfinale pokala EHF, kar pa bo mogoče le ob kakovostni igri s čim manj napakami. V dosedanjem delu sezone sta bila obramba in protinapad boljši del v naši igri, popravili pa smo tudi vračanje v obrambo. Jasno je, da smo ob maksimalni predstavi favoriti proti Debrecenu."

 

Marko Bezjak, igralec Gorenja: "Mislim, da smo sposobni izločiti Madžare. Toda za to bomo morali prikazati predvsem vrhunsko igro v obrambi, iz katere lahko potem razvijamo (pol)protinapade. Skušali bomo onemogočiti hitro igro Madžarov in z dobrim vračanjem v obrambo preprečiti, da di dosegali "lahke" zadetke. Naš osnovni cilj je zmaga, o razliki pa ne razmišljamo."