13. 2. 2009

Ubitega Cozmo pospremili na zadnjo pot, tretji osumljenec se je sam predal policiji

V romunskem mestu Pipera v bližini Bukarešte so danes na zadnjo pot pospremili rokometaša Mariana Cozmo, člana madžarskega kluba Veszprem, ki je izgubil življenje v tragediji v istoimenskem mestu. Danes pa se je policiji sam predal tudi Ivan Sztojka, tretji osumljeni za uboj in dva poskusa uboja v Veszpremu.

Pokojnega Cozmo naj bi kmalu razglasili za častnega občana mesta ob Blatnem jezeru, na nedeljski tekmi lige prvakov proti španskemu klubu Ademar iz Leona pa bodo "upokojili" dres s številko osem, ki ga je nosil reprezentant Romunije. Na zadnji poti so ga pospremili številni ljudje, častno stražo ob krsti pa so držali rokometaši Veszprema, reprezentance Romunije ter Steaue in Dinama iz Bukarešte.

Po neuradnih informacijah naj bi skušal Sztojka pobegniti iz Madžarske v Italijo ali Romuniji, zato je bila še toliko bolj presenetljiva novica, da se je v spremstvu odvetnika sam predal policiji. Sztojka naj bi to storil, ker je bil v strahu za svoje življenje, zdaj pa je že v zaporu v Veszpremu. Tretji osumljeni (njegova pajdaša je policija ujela že v noči po umoru) je svoji mami poslal pismo, v katerem je zapisal, da je nedolžen. O tragediji je včeraj prvič javno spregovorila tudi Claudia, dekle pokojnega rokometaša, s katero se je Marian nameraval poleti tudi poročiti. Povedala je, da jih je skupina vročekrvnežev začela izzivati že takrat, ko so v diskoteki sedeli za mizo. Mariana so skušali pred tem napasti že v toaletnih prostorih, v notrajnosti diskoteke pa je prišlo tudi do fizičnega obračunavanja. Huligani so rokometaše nato pričakali pred diskoteko, nato pa se je zgodil zločin: "Nepričakovano so potegnili nože, eden izmed njih pa ga je Marianu pred mojimi očmi zaril v srce," je krvavi dogodek opisala Claudia.