19. 2. 2009

Intervju s Senjaninom Maglajlijo

Na tekmah potrebujemo mir, kakovost imamo

Poraz na domačem igrišču proti Chamberyuju (30:32) v prvem krogu drugega dela evropske lige prvakov je z Zagrebove klopi dokončno odnesel dosedanjega trenerja Lina Červarja. Klubsko vodstvo je zdaj po ogenj v žerjavico poslalo dosedanjega pomočnika Senjanina Maglajlijo (na sliki levo), ki bo v navezi z legendarnim Mirkom Bašićem skušal Zagrebčane popelajti v četrtfinale najelitnejšega klubskega tekmovanja. Iz prevedenega in delno prirejenega intervjuja, objavljenega na spletni strani sportal.hr, si lahko preberete najzanimivejše dele.

 

Ali ima Zagreb še možnosti za osvojitev najmanj drugega mesta v skupini, ki še pelje v četrtfinale lige prvakov?

 

Na vseh treh tekmah do konca drugega dela, torej proti Celju Pivovarni Laško v gosteh in na domačem igrišču ter proti Chamberyju v Franciji, moramo zmagati. Naše moštvo je kakovostno, zato moramo proti vsakemu, izjemi sta morebiti le Ciudad Real in Kiel, iti na zmago.

 

Poraz proti Chamberyju v Ledeni dvorani je bil šok.

 

Poraz nas je pretresel. Vidim, da so igralci razočarani, zato nam ostane zgolj to, da šok izkoristimo za nov dvig in polet. Imamo igralce z zelo visokim rokometnim rejtingom. Zdaj morajo upravičiti svoje rokometno ime in tega se dobro zavedajo.

 

V soboto gostujete v Celju.

 

Če so fantje stoodstotno z glavami pri stvari, mora priti do izraza tudi njihova kakovost.In če je tako, bi morala priti do izraza tudi razlika v kakovosti v primerjavi z nasprotnikom, saj sem prepričan, da smo boljši od Celjanov.

 

Kaj boste skušali spremeniti?

 

Doslej je bilo največ napetosti in živčnosti med samimi tekmami, medtem ko je na treningih vladala idila. Toda naša želja je, da bi med tekmami vladala mir in zbranost, če bo potrebno, pa se bomo skregali na treningih.

 

Ali boste kaj spremenili v načinu igre?

 

Ni nobene potrebe za kakšnimi revolucionarnimi spremembami. Naš zaščitni znak je obramba 3-2-1 in tako bo tudi ostalo. Seveda se tudi takšen obrambni sistem lahko igra na več načinov in mi bomo poleg tiste, ki jo že igramo, skušali uveljaviti še nekaj njenih različic. Zato se bomo še bolj usmerili tudi na obrambo 6-0.

 

Igralci tako vas kot Bašića zelo dobro poznajo.

 

Drži. Želel bi, da - če pri kakšni stvari narediva napako kot trenerja - moštvo reagira in to popravi. prepričan sem, da so fantje tega sposobni. Če se bodo igralci borili za svoje ime in denar, od katerega živijo, bo to dovolj za naš uspeh.

Bogata kariera Senjanina Maglajlije

Rokometno kariero je začel v Goraždu (Bosna in Hercegovina), nadaljeval jo je v Borcu iz Banjaluke in beograjskemu Partizanu, v Zagrebu pa je odigral šest sezon. V Španiji je nastopal za štiri klube (Cuenca, Barcelona, Ciudad Real, Bidasoa), v Nemčiji za enega (Fredenbench). Zadnja štiri leta je zaposlen v RK Zagreb kot menedžer in trener.

 

 

Priredil: Dejan Kresnik

Intervju: Luc Abalo