22. 2. 2009

Krimovke v drugem polčasu povsem nadigrale gostje iz Podgorice

Rokometašice Krima Mercatorja so se v tretjem krogu glavnega dela v evropski ligi prvakinj pomerile z Budućnostjo iz Podgorice. Tekma na Kodeljevem se je končala z zmago gostiteljic s 35:28 (15:14), ki so se po dveh zaporednih porazih le veselile prvih točk.


Krim Mercator - Budućnost 35:28 (15:14)


Dvorana Kodeljevo, gledalcev 1.800, sodnika: Cohen in Peretz (oba Izrael).

Krim Mercator: Cerar, Golubić 8, Vergeljuk 8, Mavsar 2, Damnjanović 1, Stefanišin, Bodnjeva 1, Varlec 1, Pandžić, Oder, Argenti, Zrnec 4, Lekić 3 (2), Mörtel 7 (5).

Budućnost: Miljanić, Radičević 2, Ambroš 1, Dragutinović 2, Vlahović 1, Kindl 3, Djurović 2, Milenković, Berjaktarović, Grozdanić 1, Lazović 2, Bulatović 8 (5), Knezović, Knežević 6.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 7 (7), Budućnost 5 (5).

Izključitve: Krim Mercator 10, Budućnost 12.

Obrambe vratark: Krim Mercator 18 (Stefanišin 17, Pandžić 1), Budućnost 12 (Milenković 3, Knezović 9).


Po dveh zaporednih porazih (doma proti Györiju z 31:35 in na gostovanju v Romuniji proti Oltchimu s 30:36) so rokometašice Krima Mercatorja v tretjem krogu glavnega dela vendarle okusile slast zmage. Njihova žrtev je bila Budućnost iz Podgorice, ki je po prvem polčasu zaostajala le za zadetek (14:15), po zadnjem znaku sirene pa je bila razlika v domačo korist kar sedem (35:28). Trenerka Marta Bon je v začetni postavi poskrbela za presenečenje, kajti poleg Sergeje Stefanišin, Dijane Golubić, Tanje Oder, Ljudmile Bodnjeve, Marine Vergeljuk in Andree Lekić je tokrat priložnost dobila Tamara Mavsar. Začetek je bil povsem na strani gostiteljic, ki so že v osmi minuti vodile s 5:1, zato je gostujoči trener Gyula Zsiga vzel minuto odmora. Ta je kasneje obrodil sadove, kajti njegova ekipa je (potem ko krimovke niso znale izkoristiti igralke več) prišla le na zadetek zaostanka - 6:7. V igri, polni napak na obeh straneh, Črnogorke niso popuščale in tri minute pred koncem prvega polčasa dosegle prvo vodstvo na tekmi (14:13), kljub temu pa so na odmor odšle z zadetkom "minusa".

Po enakovredni igri v prvih dvanajstih minutah drugega polčasa je sledila Krimova ofenziva in vodstvo, ki ga gostiteljice do konca tekme niso več izpustile iz rok. Dijana Golubić, ki je skupaj dosegla kar osem zadetkov, je poskrbela za vodstvo z 22:20, nato pa je bilo hitro že 24:20. Budućnost se je še uspela približati na dva zadetka zaostanka, nato pa je prednost ekipe trenerke Bonove naraščala iz minute v minuto. Gostje so povsem popustile, za nameček so z igrišča zaradi poškodbe odnesli Katarino Bulatović in na začetku zadnje minute je bilo že 35:27 za Krim Mercator, kar je bila tudi najvišja prednost na dvoboju na Kodeljevem.

Krimovke bodo v naslednjem krogu znova igrale na domačem igrišču, njihov sobotni nasprotnik pa bo romunski klub Oltchim Valcea.


Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "To je za nas velika zmaga, ki smo je zelo veseli. Budućnost spoštujem, saj gre za kakovostno ekipo, prav tako kot mi pa se tudi ona ubada z nekaterimi težavami. Vesela sem predvsem za naša mlada dekleta, ki so pokazala, da so iz pravega testa. Lahko bi celo rekla, da so zmagovalca odločili domači navijači, ki so dali dekletom dovolj poguma. Tudi za globoko in agresivno obrambo, za katero moraš biti pogumen in predrzen. Nekaj težav smo imeli v protinapadih, vendar so napake pač sestavni del izgradnje mlade ekipe. Načrtovali smo, da začetek spremeni s silovito obrambo, saj smo vedeli, da se bo Budućnost borila do konca. To je dobro tudi za nas, da počasi gradimo igro in rezultat, kar nam je tokrat zares uspevalo."

Sergeja Stefanišin, vratarka Krima Mercatorja: "Očitno je, da Krim zmaguje, ko je v najtežji situaciji in skoraj v izgubljenem položaju. Mislim, da je tokrat odločila naša globoka obramba, ki je presenetila tudi Budućnost."


Tretji krog glavnega dela lige prvakinj:


Skupina 1: Hypo - Viborg 30:28 (16:13), Ikast - Podravka Vegeta 28:31 (15:13).

Vrstni red: Hypo 6, Viborg 4, Podravka Vegeta 2, Ikast 0.


Skupina 2: Oltchim Valcea - Györi 28:26 (16:14), Krim Mercator - Budućnost 35:28 (15:14).

Vrstni red: Oltchim Valcea in Györi po 4, Krim Mercator in Budućnost po 2.