19. 3. 2009

Slovenski rokometaši na turnirju na Češkem danes najprej z evropskimi prvaki Danci

Moška članska reprezentanca Slovenije od danes do sobote nastopa na močnem mednarodnem turnirju na Češkem. V Ostravi in Karvini se bodo Slovenci pomerili z Danci (danes ob 14. uri), gostitelji (jutri ob 18.15) in Ukrajinci (sobota ob 14. uri).

S prvotnega seznama 20 igralcev in štirih "rezervistov", ki ga je objavil selektor Miro Požun, so zaradi poškodb odpadli trije igralci: Vid Kavtičnik (Kiel) ima težave s kolenom, Miladin Kozlina (Celje Pivovarna Laško) s stopalom, Jure Dobelšek (Gorenje) pa s kolkom. Na krilni položaj je Požun poklical Davida Koražijo (Veszprem), Rok Praznik (Cimos Koper) se je opravičil zaradi službenih obveznosti, kljub zdravstvenim težavam v zadnjih dneh pa je med reprezentanti tudi Miha Žvižej (Slovan). Po opravljenih mini pripravah v Radencih, ki so se jim zaradi klubskih obveznosti z enodnevno zamudo pridružili Aleš Pajovič, Uroš Zorman (oba Ciudad Real) in Jure Natek (Chambery), je slovenska delegacija v sredo z avtobusom odpotovala proti Češki.

"V Radencih smo skupaj opravili le dva treninga, na Češkem pa nas čakajo tri kakovostne reprezentance. V obrambi gojijo podoben slog igre kot naša kvalifikacijska nasprotnika Nemčija in Belorusija, zato bodo zelo primeren tekmec. V obrambi se bosta ob odsotnosti Miladina Kozline in Roka Praznika več preizkusila Nenad Bilbija in Klemen Cehte. Priložnost bodo dobili vsi igralci, tako da bomo lažje ocenili njihove sposobnosti in zmogljivosti v tem trenutku," pravi selektor Miro Požun. Slovenske barve na Češkem branijo: Dragan Gajič, Aljoša Rezar, Beno Lapajne, David Špiler (vsi Celje Pivovarna Laško), Matjaž Mlakar, Boštjan Kavaš (oba Gorenje), David Miklavčič, Klemen Cehte (oba Trimo), Matjaž Brumen (Cimos Koper), Miha Žvižej (Slovan), David Koražija (Veszprem), Luka Žvižej (Pick Szeged), Uroš Zorman, Aleš Pajovič (oba Ciudad Real), Jure Natek (Chambery), Nenad Bilbija (Valladolid), Goran Kozomara (Skjern) in Gorazd Škof (Zagreb).


Spored turnirja na Češkem:


Četrtek, 19. marec 2009:


Slovenija - Danska (ob 14.00)

Češka - Ukrajina (ob 18.15)


Petek, 20. marec:

Ukrajina - Danska (ob 14.00)

Češka - Slovenija (ob 18.15)


Sobota, 21. marec:

Slovenija - Ukrajina (ob 14.00)

Danska - Češka (17.15)