24. 3. 2009

Kadeti remizirali s Preventom

Kadetska reprezentanca Slovenije se je pod vodstvom selektorja Tomaža Juršiča zbrala na enodnevni akciji v Slovenj Gradcu, kjer je odigrala prijateljsko tekmo s prvo ekipo Preventa. Obračun se je končal z neodločenim izidom.

Za to selekcijo  je bila to prva tekma s kakšno izmed prvoligaških ekip, saj se je v preteklosti večkrat pomerila s 1. B ligaši in jih tudi redno premagovala. Tekma se je začela zelo izenačeno, saj sta se ekipi izmenjavali v vodstvu do rezultata 4:4, nato pa so "ježki" stopili na plin in z dobro obrambo ter hitrimi protinapadi povedli z 10:6 in nato 12:8. Pri tem rezultatu je selektor Juršič vzel minuto odmora, v kateri je umiril mlade reprezentante, ki so po tem kratkem odmoru zaigrali precej bolje tako v obrambi kot tudi v napadu in prednost Preventa je začela kopneti. Polčas se je tako končal z rezultatom 16:16.

V drugem delu je bilo podobno, igralci Preventa so zopet povedli za tri ali štiri zadetke,  a so jim mladi reprezentanti vseskozi dihali za ovratnik. Izenačujoči gol so dosegli 10 sekund pred koncem za končnih 30:30.

RK Prevent: Slovenija (kadeti) 30:30 (16:16)

Prevent:
Kaspar, Kašnik, Kleč 8, Šimič 3, Šavc, Kobold, Mujanovič 4, Dujmovič 5, Kresnik 2, Hartman 3, Gams 2, Drožina1, Nabernik in Kovačič 2.

Slovenija: Ošlovnik, Poteko, Tominec 2, Nosan, Mlakar 8, Marguč 4, Smolnik 2, Poklar, Tivadar 1, Božič, Jelovčan 2, Kljajič, Grebenc, Klarič, Medved 6, Zarabec 3 in Ferkulj 2.