18. 5. 2009

Srb Dačević peta okrepitev Celjanov

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je dobil še peto igralsko okrepitev. Za Alešem Pajovičem, Urošem Zormanom, Renatom Vugrincem in Dejanom Savičem je dveletno pogodbo s Celjani podpisal 22-letni srbski igralec Predrag Dačević.

 

Dačević je s celjskim klubom podpisal dveletno pogodbo, ki velja za sezoni 2009/10 in 2010/11. Je organizator igre, kot desničar pa lahko uspešno igra tudi na položaju levega zunanjega. Trenutno nosi dres Kolubare iz Lazarevca, s katero je nedavno osvojil pokal Srbije (v finalu proti Partizanu je dosegel en zadetek), s svojim klubom pa se bori tudi za naslov državnega prvaka. Kar 198 centimetrov visoki igralec je nastopal za vse mlajše reprezentančne selekcije Srbije, leta 2007 je bil igralec olimpijske izbrane vrste (zanjo je zbral tri nastope), na zadnjem seznamu članske reprezentance pa ga presenetljivo ni bilo. Dačević je svojo rokometno pot začel v Crveni zvezdi, nato je bil član RK PKB (prav z njim na čelu je klub doživel največje uspehe), zdaj pa igra za Kolubaro.

 

Tone Tiselj, trener Celja Pivovarne Laško: "Odločili smo se, da bodo naše najodmevnejše okrepitve domači igralci, ki so s eizkazali v tujini in spadajo v vrh evropskega rokometa. Glede na proračun iščemo ostale igralce, ki k nam prihajajo brez odškodnin in ki bodo dopolnili mozaik ter so v tem trenutku še neznani. A verjamemo, da se lahko s kakovostnim in trdim delom razvijejo v odlične igralce. Eden takšnih je tudi Dačević, ki s svojimi 198 centimetri višine lahko igra na vseh treh zunanjih položajih. Je igralec, ki je v zadnjih dveh sezonah v srbski ligi pustil velik pečat, poleg tega pa gre za zrelo osebnost, igralca, ki pravkar zaključuje študij. Verjamem, da lahko s kakovostnim delom veliko prispeva našemu klubu."