19. 5. 2009

Miha Gorenšek ostaja v Celju

Miha Gorenšek in RK Celje Pivovarna Laško bosta vendarle šla z roko v roki tudi v prihodnosti, saj sta se kljub nedavnim ostrim obtoževanjem, dogovorila za sodelovanje. Kot so zapisali v klubskem sporočilu za javnost so igralcu ponudili še eno priložnost.

"Vodstvo Celja Pivovarne Laško se je odločilo Gorenšku ponuditi še eno možnost, potem ko je Miha pred časom medijem poslal pismo, v katerem je prizadel tudi ugled kluba. Vodstvo kluba je že takrat zatrjevalo, da je bil Miha Gorenšek ves čas v planih kluba za v prihodnje, sedaj pa je s podaljšanjem to tudi potrdilo, k temu pa je pripomoglo tudi dejstvo, da se je Miha po novih pogovorih z vodstvom v preteklih dneh opravičil za poslano pismo medijem. Gorenšek je Celjan in igralec, ki lahko uspešno igra na več igralnih mestih, s svojo nepopustljivostjo pa je pomemben člen tudi v obrambi pivovarjev," so zapisali v sporočilu za javnost.

O razlogih za podaljšanje spregovoril direktor kluba, Mijo Zorko: "Najprej naj izrazim zadovoljstvo, da smo celotno zadevo uspeli izpeljati tako kot smo jo sedaj. Seveda mi je žal, da je bilo ob tem potrebnega toliko pompa in nepotrebnih pritiskov, a že ob izbruhu te t.i. afere sem dejal, da sem prepričan, da je Miha ravnal nepremišljeno. Po izreku disciplinskega ukrepa smo se z Mihom še enkrat pogovorili, kjer se je izkazalo, da je temu resnično tako. Po pogovoru smo se odločili, da mu ponudimo še eno možnost, tudi in predvsem zaradi njegovega preteklega odnosa in prikazanih iger na igrišču. Miha Gorenšek je borben igralec in prepričan sem, da bo to pokazal tam kjer to od njega najbolj pričakujemo, to je na igrišču. Vse ostalo pa je za nas sedaj preteklost."

Veselje ob razpletu in podaljšanju sodelovanja je izrazil tudi Miha Gorenšek: "Zelo vesel sem, da smo z vodstvom kluba ugotovili, da bo najbolje, da preteklost pustimo za sabo in na prihodnost gledamo pozitivno. Žal mi je, da sem se pred časom odzval tako čustveno in s pismom medijem storil napako,  za kar se klubu opravičujem in veseli me,  da je to sedaj preteklost.  Sem športnik in zame je najbolj pomemben rokomet, moje dobre igre ter da z mojim klubom, ki je v rokometni Sloveniji največja inštitucija, v prihodnje dokažemo, da sodimo v sam vrh rokometa. Dodatni dejavnik za mojo odločitev pa je tudi ta, da v prihodnjih dneh z ženo pričakujeva prvega otroka, ki ga želim vzgajati v mestu Celje, kjer sem sam doživel najlepše trenutke. Sedaj je za to priložnost in obljubljam, da jo bom izkoristil ter upravičil zaupanje."
Srb Dačević peta okrepitev Celja PLTudi Vugrinec se vrača v Celje