20. 5. 2009

Mrvaljević "na hladnem" tri mesece, Bojič šest, Gorenje dve tekmi brez Rdeče dvorane

Disciplinski sodnik Zveze rokometnih prvoligašev Slovenije (ZROPS) je izrekel kazni po incidentu na tekmi med Gorenjem in Cimosom, ki je bila 6. maja v Rdeči dvorani. Na tej tekmi so Velenjčani zmagali s 27:26, na tribuni in igrišču pa se je zgodilo veliko incidentov.

 

Gorenje bo na račun ZROPS-a nakazal 1.700 evrov, prav tako pa naslednji dve tekmi ne bo smel igrati v svoji dvorani. Pomožni trener velenjske zasedbe Ante Bojić v naslednjih šestih mesecih ne bo smel opravljati svojega poklica, postopek proti trenerju Gorenja Ivici Obrvanu in igralcu koprskega moštva Alenu Blaževiću pa je začasno ustavljen, ker je disciplinski sodnik zahteval dodatne izjave. Zato pa bo koprski igralec Draško Mrvaljević "na hladnem" v naslednjih treh mesecih.

 

Rok za pritožbo je osem dni, kar v praksi pomeni, da bo večina kaznovanih akterjev do konca sezone v svojih sredinah nemoteno opravljala svoje delo. Izjema je le Obrvan, ki si je že pred časom prislužil dvomesečno prepoved opravljanja svoje trenerske funkcije.