8. 3. 2010

Na sedežu EHF na Dunaju v torek žrebanje parov osmine finala v evropski ligi prvakov

V torek ob 12. uri se bo na sedežu EHF na Dunaju začelo žrebanje parov osmine finala v evropski ligi prvakov. Med šestnajstimi klubi, ki so si priigrala pravico nastopa v tem delu tekmovanja, je tudi edini slovenski predstavnik, moštvo Gorenja iz Velenja.

 

Med evropsko elito v letošnji sezoni ima največ predstavnikov Španija (4), sledita ji Nemčija (3) in Danska (2), po en klub v osmini finala pa ima sedem držav: Slovenija, Francija, Madžarska, Rusija, Poljska, Hrvaška in Romunija. Šestnajst klubov je na osnovi uvrstitve v skupinskem delu tekmovanja razdeljenih v štiri bobne. V prvem so zmagovalci štirih skupin, v drugem drugouvrščeni, v tretjem moštva, ki so osvojila tretje mesto, v zadnjem – v katerem je tudi Gorenje – pa četrtouvrščeni iz posameznih skupin. Žrebanje bo potekalo tako, da se bodo pomerili klubi iz bobnov 1 in 4 ter iz bobnov 2 in 3.

 

Edina omejitev pri žrebanju je, da se ne morejo pomeriti moštva, ki so med seboj igrala že v prejšnji fazi tekmovanja. To pomeni, da se Gorenje ne more pomeriti z zmagovalcem skupini B, v kateri je igralo (Veszprem), tako da so možni nasprotniki Velenjčanov najboljši v preostalih treh skupinah: Montpellier, Ciudad Real in Kiel. Klubi iz bobnov številka 1 in 2 imajo prednost povratne tekme na domačem igrišču, kar pomeni, da bo Gorenje prvo tekmo osmine finala igralo v domači Rdeči dvorani.

 

Prve tekme osmine finala bodo na sporedu med 24. in 28. marcem, povratne pa med 31. marcem in 4. aprilom 2010.

 

 

Bobni za žrebanje:

 

Boben 1: Montpellier (Francija), Veszprem (Madžarska), Ciudad Real (Španija), Kiel (Nemčija)

 

Boben 2: Čehovski medvedi (Rusija), Rhein Neckar (Nemčija), Hamburg (Nemčija), Barcelona (Španija)

 

Boben 3: Valladolid (Španija), Kelce (Poljska), Zagreb (Hrvaška), Reale Ademar (Španija)

 

Boben 4: Constanta (Romunija), Gorenje (Slovenija), FCK Handbold (Danska), Kolding (Danska).

Liga prvakov - sezona 2009/10